Gazete Vatan Logo

İsrail askerleri, Gazze sınırında canlı yayına izin vermedi! Silah çektiler

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik "kara harekatı" yapacağını duyurmuştu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise Gazze sınırında son durumu aktarırken canlı yayın kontrol noktasındaki İsrail askerlerince engellendi. Fulya Öztürk o anları anlatırken, 'Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular.' ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri, Gazze sınırında canlı yayına izin vermedi! Silah çektiler

İsrail'in Gazze'deki kamu binaları, bankalar ve yerleşim bölgelerine yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, Hamas'ın operasyonel, siyasi ve askeri merkez olarak kullandığı İslam Üniversitesi'ni vurduğunu duyurdu. Gazze’ye yoğun bombardıman gerçekleştiren İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), gece boyunca Gazze’nin farklı noktalarında 100’den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. IDF, açıklamasında vurulan bölgeler arasında Han Yunus ve Zaytoun bölgelerinin de bulunduğunu ifade ederek, Hamas’a ait merkezlerin yok edildiğini sözlerine ekledi.

IDF tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta İsrail’in güneyindeki Nirim ve Nir Oz kasabaların saldırıları yöneten Hamas komutanı Billal al-Qedra’nın düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) dün yapılan yazılı açıklamada, “Saldırı sırasında IDF savaş uçakları, Hamas’ın Gazze şehrindeki hava sisteminden sorumlu üst düzey komutan olan ve 7 Ekim Cumartesi günkü katliam sırasında teröristlerin yönlendirilmesinden büyük ölçüde sorumlu olan Merad Ebu Merad'ı öldürdü” ifadeleri kullanılmıştı. İsrail ordusu, 7 Ekim'de İsrail yerleşim yerlerine yönelik sınır ötesi saldırıları yöneten Hamas komutanı Ali Qadhi'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Haberin Devamı

FİLİSTİN’DE CAN KAYBI 2 BİN 329’A YÜKSELDİ

İsrail-Hamas çatışmalarında 9’uncu güne girilirken Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 329’a, yaralananların sayısının ise 9 bin 42’ye yükseldiği kaydedildi.

'NÜFUSUN YÜZDE 70'İ SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MAHRUM'

İsrail ablukasındaki Gazze'de can kaybı artışı da sürüyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 'BM’nin merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı.' açıklamasında bulundu.

CNN TÜRK YAYINI ENGELLENDİ

CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk Gazze sınırından şu bilgileri aktardı: Sınır hattına komandolar da getirilmişti. Hava şartlarından dolayı kara harekâtının birkaç gün ertelendiği iddiaları var bazı üst düzey kaynakların aktardığına göre. Kara harekâtı çok daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine neden olacaktır. Askeri bölge olduğu için çekim yapmamızı istemiyorlar. Hayatını kaybeden ve yaralıların sayısı sürekli artıyor.Her tarafta basın yazmasına rağmen, Halil’in elindeki kamerayı silah zannettiler, onun için bize silah doğrulttular.2 bin 329’a ulaştı Filistin’de can kaybı. Havadan ve karadan bombardıman sürüyor.

Haberin Devamı