Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumunu canlı takip et! (7 Nisan 2016)

İBB trafik durumu gün içerisinde çoğunlukla yoğundur. Bu yüzden vatandaşlar İBB trafik durumu ile ilgili bilgi sahibi olurlarsa trafikte daha az zaman kaybederler. İBB trafik durumu canlı olarak izlenebilir.

İBB trafik durumunu canlı takip et! (7 Nisan 2016)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulmuş olan Trafik yol durum ve yoğunluk haritasını tkm.ibb.gov.tr web adresinden öğrenmeniz mümkündür. Bu uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılı ve faydalı bir şekilde ilerlemektedir. Yola çıkma durumunuzu; İBB trafik durumu yoğunluk haritasından köprü trafiğini görebilir ve buna göre hareket edebilirsiniz. Sisteme giriş sağladığınızda yani trafik kontrol merkezi olarak adlandırılmış olan sistemden bahsediyoruz, İBB cep, yoğunluk haritası, ziyaretçi defteri, güzergah planlama, ve trafik klübü gibi başlıklardan işlem yapmanız mümkün olacaktır. Vatandaşların genel olarak kullandıkları yol durumu yoğunluk haritası ile istanbul trafiğini rahat bir şekilde görebilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamaları da mevcuttur.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İBB trafik durumu cep trafik uygulamasını cep telefonlarınıza indirmeniz mümkün olacaktır. Ve bu indirme ile sizlerin herhangi bir kullanım ücreti ödemenize gerek yoktur. Uygulama ücretsizdir. İBB trafik durumu uygulaması sadece mobil cihazlar için tasarlanmış çok kullanışlı ve faydalı bir hizmettir. Bu uygulama sadece İstanbul’a ait özel bir uygulamadır. Bütün İstanbul içerisinde yaşayan kişilerin bu uygulamayı kullanması ile hizmetin nimetlerinden yararlanmış olacaklardır. Ülkemizin en kalabalık şehri olan İstanbul’da trafik büyük bir problemdir. Bu sebep ile insanlar trafiğe çıkmadan önce gidecekleri taraftaki İBB trafik durumunu kontrol ederek daha tedbirli yola çıkmalıdır. 2007 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendislerinin hazırlamış olduğu, İstanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşayan vatandaşlarımız için hizmet sunmakta olan yurtiçi ve yurtdışında bilgilendirme uygulaması olarak birincilik ödülü İBB trafik durumunu gösteren mobil uygulama; yazılım optimizasyonu, yeni harita altlığı, görsel tasarımı ile çok boyutlu bir şekilde yenilenmiştir. Yenilenmekte olan İBB trafik durumu cep uygulaması; şehir genelinde trafik kameraları tarafından canlı olarak izlenebilmektedir, İstanbul’un genelinde güzergahların anlık olarak trafik durumu bilgisine ulaşılabilmektedir. Ana arterlerde bulunan bluetooth sensörleri sayesinde gitmeyi düşündüğünüz yere kısa sürede ve en kısa mesafeye göre tahmini yolculuk süresini ve alternatifleri öğrenmeniz mümkün olacaktır. Şehir genelinde otopark durumlarını, kapasitesini ve çalışma saatlerini bu uygulamadan görebilmeniz mümkün olacaktır. Şehrin genelinde trafik yoğunluğunu takip eder ve sizlere bildirir. Şehirde iskele noktalarını ve detaylı bilgilerini görürsünüz, 1 saat kadar tahmini yolculuk sürelerini göstermesi mümkündür. Sizlerin belirlediği herhangi bir güzergahın trafik yoğunluğunu sizlere sesli olarak iletir. İşitme engelli olan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik kontrol merkezi çağrı operatörleri sayesinde görüntülü olarak görüşme imkanı vardır ve bu görüşme sayesinde işitme engelli olan vatandaşlar trafik bilgisi ve trafik yoğunluğunun bilgilerini alabilmeleri mümkün olacaktır. Anlık şehir trafiğini sosyal medyada (Fecebook, Twitter) arkadaşlarına gönderebilir ya da paylaşabilirsiniz, uygulama ile ilgili sık sorulan soru veya cevapları ulaşabilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik radyosu yayını ile kent trafiğine dair anlık bilgiler ile yurtta ve dünyada ki en son gelişmeleri ve en güncel haberleri takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı