Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama plakayla yapılabilir mi?

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama hizmetini PTT kurumu vermektedir. Kurum HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulaması için kendisine bağlı resmi bir hizmet sayfası oluşturmuştur. Bu resmi sayfaya ulaşarak HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama yapabilmeniz için yazı içeriğini incelemeniz gerekmektedir.

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama plakayla yapılabilir mi?

HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi köprü ve otoyol girişlerinde kullanılan bir sistemdir. Ulaştırman Bakanlığının hizmete sunduğu bu sistem köprü ve otoyol ücretlerini tahsil etmeye yarar. Yani daha öncelerden köprü ve otoyol ücretlerini gişelerde duran görevlilere verirdik. Bu sistemin yavaş kalmasından dolayı Ulaştırma Bakanlığı gişeleri kaldırarak OGS ve KGS sistemlerini hizmete sunmuştur. Bu sistemlerde biraz yavaş kaldığı için bu sistemleri kaldırıp HGS sistemini hizmete sunulmuştur. Bu sistem hizmete girdikten sonra köprü ve otoyol girişlerinde oluşan sıraların önüne geçilmiştir. Çünkü geçiş esnasında durmanıza gerek kalmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Bu sistemi kullanarak köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için bir HGS hesabınızın olması gereklidir.

HGS hesabınızı da PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara giderek oluşturabilirsiniz. HGS hesabı oluşturacağınız sırada size bir HGS çipi verilir. Bu çipi aracınızın ön camına taktıktan sonra HGS sisteminden geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yaptığınız sırada HGS sistemi sizin hesabınızda geçiş ücretini otomatik olarak alacaktır. Bu sayede geçiş sırasında durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. HGS bakiyenizde ne kadar bakiyeniz kaldığını HGS bakiye sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS bakiye sorgulama ve HGS ile ilgili tüm işlemlerinizi PTT kurumlarından ve anlaşmalı bankalardan gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden HGS bakiye sorgulama dahil bir çok HGS ile ilgili işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan müşteri hizmetleri giriş bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümden sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz var ise bu bölüme e­posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz yok ise üyelik almanız gereklidir. Üyelik alma işlemi için sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Kullanmakta olduğunuz e­posta adresinizi de sisteme girdikten sonra bir şifre oluşturmanız gereklidir. Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra sisteme giriş yapıp HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama seçtikten sonra sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını da girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS bakiyenizde bakiyeniz kalmadıysa yükleme işlemi için PTT kurumlarına veya bankalara gitmeniz gereklidir. İnternet üzerinden de HGS yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden PTT kurumunun HGS bakiye yükleme sistemine girdikten sonra üye olmadan bakiye yüklemek için sağ tarafta bulunan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğini seçmelidir. Sorgulama yapmak istediğiniz seçeneği seçtikten sonra seçtiğiniz seçeneğin bilgisini sisteme girerek yükleme işlemine devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı