Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye yükleme işlemleri

HGS yani Hızlı Geçiş Sistemini kullananlar, köprü ve otoyollarda bulunan gişelerden kaçak geçiş yaptıkları durumlarda ne yapmaları gerektiğini internette sorgulamaktadırlar. Ayrıca HGS bakiye yükleme işlemi de online olarak yapılmaktadır.

HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye yükleme işlemleri

Türkiye’de karayolları ağı artan nüfus ve otomobil sayısı nedeniyle daha geniş bir kapsama ulaşmıştır. Bu çerçevede altyapısal yönden ortaya çıkan karayolları ihtiyaçları çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olan ücretli geçiş sistemi vatandaşların hizmetine açılmıştır. HGS kullanışlı ve avantajlı bir sistem olmasına karşın bazı problemleri de beraberinde getirmiştir. Bunlar HGS kaçak geçişleri, HGS Cezaları, etiket okumama sorunları gibi daha birçok şeydir.Bunlar İnsanların aklını bulandıran sorulardır.HGS kart kullanıcıları artık yasadışı geçiş ihlalleri yaptıkları durumlarda bunu internet ortamında sorgulayabilmektedir. Bu işlem için ise PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden herhangi bir üyelik ya da şifre bilgisine de gerek bulunmamaktadır.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Şimdi dilerseniz size ayrıntılı olarak HGS geçiş ihlali sorgulamayı anlatalım.
? https://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girelim.
? Buradan ‘geçiş ihlali sorgula’ linkine tıklayalım.
? Linke tıkladıktan sonra açılan penceredeki ilk kutucuğa aracımızın plaka numarasını yazalım. Dikkat etmemiz gereken plakayı sadece sayısal karakter ve büyük harflerden oluşacak şekilde boşluk bırakmadan girmektir. ÖRNEK: 08AB7777
? Altındaki pencereye de yan taraftaki gördüğümüz karakterleri girelim. Hepsini küçük harfle girmek gereklidir.
? Son olarak sorgula linkine tıklayarak işlemi gerçekleştirelim. Sonuç ekranında giriş yapılan plakaya ait tüm geçiş ihlalleri tarih gibi bilgilerle birlikte karşımıza çıkmaktadır.

Geçiş İhlali Cezasından Nasıl Kurtuluruz?

HGS geçiş ihlali sorgulaması yaptık ve cezamız gözüküyor ise bu cezadan kurtulmanın elbette bir yolu vardır. Geçiş ihlali yaptığımız sürenin üzerinden 15 gün geçmemesi gerekir. Eğer 15 gün geçmediyse HGS etiketimize bakiye yükleyerek cezadan kurtulabiliriz. HGS etiketimiz yoksa en yakın PTT şubesine giderek ya da anlaşmalı bankalara giderek HGS etiketi alabiliriz. HGS etiketi var ise zaten problem yoktur, direkt bakiye yükleyip cezadan kurtulabiliriz. Unutmamamız gereken geçiş ihlalinden sonra 15 gün geçerse cezai işlem uygulanacağıdır.

HGS Bakiye Yükleme

PTT HGS Müşteri Hizmeti ile birlikte artık vatandaşlar internette HGS kart bakiyesi sorgulaması ve bakiye yükleme işlemi yapabilmektedir. HGS kart kullanıcıları internete erişim sağlayabildikleri her noktadan dijital platformlar üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ni kullanıp HGS bakiye yükleme işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilme şansına sahip olabilir. Günümüzde gelişen modern teknoloji ile internete her yerden erişim imkanına sahip olan araç sürücüleri HGS bakiye yükleme işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde portal üzerinden gerçekleştirebilir.

PTT’nin internetteki resmi alışveriş sitesine girerek kredi kartımızla bakiye yükleyebiliriz. Bakiye yükleme sadece PTT şubeleri ve anlaşmalı bayilerden alınmış HGS ürünlerine yapılmaktadır. Bankalardan alınmış HGS ürünlerinde bakiye yükleme yapamayız. Önemli olan bir nokta da buradan yapılan HGS yüklemelerinin düzeltme ve iptali olmamaktadır. Yükleme yaparken yükleme yapılan ütün numarasını dikkatlice kontrol etmeliyiz.

HGS bakiyesi yüklemek için T.C. Kimlik No, Plaka No, Vergi No ya da Pasaport No ile sorgulama yaptıktan sonra gelen kayıtlı olan HGS etiketini ve yüklemek istediğimiz miktarı seçmemiz ve kredi kartı bilgilerimizle ödeme işlemini yapmamız gerekmektedir. İşte online olarak bu şekilde HGS bakiyesi yükleyebiliriz.

Haberin Devamı