Gazete Vatan Logo

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi köprü ve otoyol girişlerinde bulunan bir sistemdir. Devlet köprü ve otoyol ücretlerini alabilmek için böyle bir sistem geliştirmiştir. Daha önceden farklı sistemler deneyen devlet bu sistemlerin yavaş kalmasından dolayı yeni bir sistemi hizmete sokmuştur. HGS adı verdiği bu sistem sayesinde vatandaşlar köprü ve otoyol girişlerinde hiç durmadan seri bir şekilde geçiş yapabilmektedir. Geçiş yaptıktan sonra HGS sistemi sizin aracınızda bulunan HGS çipini okuyarak geçiş ücretini almaktadır. Bu sayede köprü ve otoyol girişlerinde artık eskisi gibi kuyruklar oluşmamaktadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS sistemini kullanabilmek için PTT kurumlarına ve anlaşmalı bankalara gitmeniz gereklidir. Bir HGS hesabı açtıktan sonra aldığınız çipi aracınızın ön camına takmalısınız. Bu çip sayesinde HGS sisteminde geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yaptıktan sonra HGS sisteminde olan bakiyenizden geçiş ücreti düşer. HGS ile ilgili tüm işlemlerinizi PTT Kurumlarından veya anlaşmalı bankalardan gerçekleştirebilirsiniz. Ama son yıllarda gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden de bazı işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve yükleme HGS geçiş ihlali sorgulama gibi işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri HGS kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden sorgulama işlemi için ilk olarak PTT kurumunun kurmuş olduğu HGS müşteri hizmetleri internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Sağ üst tarafta bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapabilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama dahil olmak üzeri bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS müşteri hizmetlerine kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan üyelik kaydı sayfasına T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı e-posta adresinizi ve giriş yapacağınız şifreyi oluşturmak için 2 kere sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra üye ol linkini tıklayarak üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini tamamlandıktan sonra bilgilerinizi sisteme girdikten sonra giriş yapabilirsiniz ve bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye yükleme işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden PTT kurumunun online bakiye yükleme sistemine giriş yapmalısınız. Sisteme giriş yaptıktan sonra bakiye yükleme işlemini gerçekleştirebilmek ana sayfa da yer alan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada yükleme yapmak istediğiniz HGS etiketini seçmelisiniz. Plaka numarası, vergi numarası, pasaport numarası gibi bilgilerden bir tanesini seçtikten sonra sisteme bu bilgiyi girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bilgilerinizi girdikten sonra sorgula seçeneği seçerek yükleme işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı