Gazete Vatan Logo

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama ve yükleme nasıl yapılır?

HGS kartınızın güncel bakiye durumunu artık internet üzerinden HGS bakiye sorgulama yaparak, öğrenebilme imkanınız bulunuyor. Son yıllarda gelişen teknoloji ve artan yoğun nüfus oranları ile birlikte oldukça yüksek sayılara ulaşan trafikteki araç sayısına önemli bir çözüm sağlayan Hızlı Geçiş Sistemi, Türkiye’deki özellikle başta büyük kentler olmak üzere tüm kentlerdeki trafik sıkışıklığına önemli etkilerde bulunan bir soruna çözüm getiriyor. Türkiye’de özellikle büyük kentlerde araç sayısının fazla olması ve buna ek olarak da tüm karayollarındaki otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarında kullanılan ücretli geçiş sistemlerinin modern yüzyıla uygun olmaması zaten son derece sıkışık olan trafiğin durma noktasına gelmesine yol açıyordu.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEİŞLEMİ VE DETAYLAR!

PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web portalı üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebilen HGS bakiye sorgulama işlemleri ile birlikte araç sürücüleri köprü ve otoyollardaki geçişleri sırasında sürpriz bakiye tükenmesi ve yetersiz bakiye durumları ile karşı karşıya kalmayacakları pratik bir bakiye yönetimine sahip olabiliyor. Ayrıca OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi artık araçlarını ücretli geçiş gişelerinde durdurarak, kart okutma çilesi ile de uğraşmak zorunda kalmıyor. Çünkü günümüz gelişen ve büyüyen Türkiye’sinde kullanılmaya başlanan HGS ücretli geçiş sisteminde araç sürücülerinin araçlarının ön camının kolay görünen kısmına yapıştırılan ve HGS kart ile aynı bakiyeyi kullanan HGS etiketi gişedeki sistem ile iletişime geçerek, HGS bakiyesinden otomatik olarak ödemeyi alıyor. Karayollarındaki yoğun trafikte araçların köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında durmalarında n durma noktasına gelen trafiğe de oldukça önemli bir çözüm getirilmiş oluyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalında HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini şifresiz olarak sadece plaka bilgisi ile ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından hizmete sunulan online HGS bakiye sorgulama hizmeti de vatandaşın artık son derece pratik bir şekilde güncel HGS kart bakiyesi durumunu takip edebilmesine olanak sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı içerisinde araç sürücülerinin birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmekte oldukları HGS bakiye sorgulama işlemi sayesinde sadece güncel HGS bakiyesi değil aynı zamanda da HGS gişelerinden yapılan geçişlere ilişkin olarak da ayrıntılı bir doküman listesine ulaşılabiliyor. Ancak araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama işlemi için öncelikli olarak PTT Online Müşteri Hizmetleri’ne üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasındaki müşteri hizmetleri giriş sayfasındaki ‘yeni üye’ bölümünden üye olma ekranına ulaşılabiliyor. Bu ekranda T.C. kimlik numarası veya e-posta bilgisi ile yeni bir şifre belirlenmesi ile üyelik işlemleri kolayca tamamlanabiliyor. Üyelik işlemlerinin ardından HGS bakiye sorgulama işlemi T.C. kimlik numarası veya e-posta ve belirlenen şifre ile kolayca internete bağlanılabilen her yerden gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle artık araç sürücüleri HGS kart yönetimlerini internet kolaylığı ile birlikte de çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirerek, HGS gişelerinde ekstra bir sürpriz ile karşı karşıya kalmadan, kaliteli bir hizmetten yararlanabiliyor.

Haberin Devamı