Gazete Vatan Logo

Havalimanında yangın paniği

Doğalgazın otomatik kesilmesi faciayı önledi

Atatürk Havalimanı’nda doğalgazdan elektrik üreten santralde çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı. Doğalgazın otomatik kesilmesi faciayı önledi

İSTANBUL Atatürk Havalimanı’n-daki TAV Elektrik Santrali’nde dün gece saat 22.30’da çıkan ve yolcuları heyecanlandıran yangın, rüzgar nedeniyle kısa sürede tüm istasyona yayıldı. İtfaiyenin anında müdahele ettiği ve köpük sıktığı yangın, güçlükle kontrol altına alındı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın nedeniyle alana çok sayıda ambulans da sevk edildi.

Klima sisteminden çıktı



Alanın A Kapısı girişinde yer alan ve doğal gazdan elektrik üreten santraldeki yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Parlamayla başlayan alevlerin santralın klima sistemindeki kısa devreden çıktığı öne sürüldü. Alanda paniğe ve korkuya neden olan yangına; Bakırköy, Yeşilköy, Kocasinan, Fatih, Seyrantepe, Bağcılar ve Avcılar İtfaiye gruplarından ekipler termal kameralarla ölçüm yaparak müdahale etti.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, yangına 20 itfaiye aracıyla müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alındığını açıkladı. Soluk, VİP yolu üzerinde ve alana 200 metre mesafedeki santralde sadece jeneratörlerin olduğunu ve jeneratörlerin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Müsteşar Soluk, uçuşların planlandığı şekliyle sürdüğünü de açıkladı. TAV yetkilileri de, alevlerin doğalgaz terminalinin yanındaki yedek elektrik üretim merkezinde çıktığını, doğalgaz sisteminin otomatik olarak kapatıldığını ve can kaybı olmadığını bildirdi.

Yolcular tahliye edildi

Çıkan yoğun duman yüzünden dış hatlar terminali bir süre giriş çıkışa kapatıldı. İçerideki yolcular da tedbir olarak metro kapısından tahliye edildi. Kısa sürede tehlike olmadığı anlaşılınca herkes rahatladı.

TERMAL KAMERALI MÜDAHALE...

İki katı yeraltında olan 3 katlı elektrik santralında çıkan yangına itfaiye ekipleri termal kameralar yardımıyla müdahale etti. Yangın 1.5 saatte söndürüldü.

Haberin Devamı