Gazete Vatan Logo

Güvenlik zirvesinde ne konuşuldu?

Selvi: Türkiye'ye karşı adı konulmamış bir savaş veriliyor. PKK hem kendi kirli savaşını hem de efendileri adına vekalet savaşı veriyor. Bu coğrafyada mesajlar kanlı bir şekilde veriliyor.

Güvenlik zirvesinde ne konuşuldu?

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi Ankara saldırısı sonrası yapılan Güvenlik toplantısının perde arkasını bugünkü köşesinde yazdı.

İşte Selvi'nin o yazısı:

Kızılay'daki patlamadan hemen sonra, Başbakan'ın başkanlığında, ”Güvenlik zirvesi” yapıldı. Güvenlik toplantısında canlı bomba eylemiyle ilgili istihbarat ve güvenlik birimlerinden alınan bilgiler masaya yatırılıyor. Güvenlik toplantısında, PKK ve türevleri üzerinde duruluyor. Ankara'da güvenlik zirvesi sürerken Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları Kandil ve Gara bölgesindeki PKK kampları üzerinde keşif uçuşu yapıyor. Zirvede canlı bomba eylemleri, Türkiye'nin, “beka sorunu” olarak değerlendiriliyor. PKK'ya yönelik operasyon kararı orada alınıyor. PKK bir süredir Kandil'i, “doldur-boşalt” yeri olarak kullanıyor. Kandil'de eğitimden geçirilen militanlar, Kobani'ye gönderiliyor. Son olarak 700 kişilik bir grubun Kandil'de eğitimi tamamlandıktan sonra Kobani'ye gönderildiği tespit ediliyor. Kısa sürede planlanıp, icra edilen operasyonla Kandil ve Gara bölgesindeki kamplar vuruluyor. Dünkü operasyonların yapıldığı sırada Kandil'deki militan sayısının iki bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

PKK'nın iki canlı bomba eylemi olan Merasim Sokak ve Kızılay'daki eylemlerin benzer yönleri var. Daha önceki patlamada ikiz plakayı konuşmuştuk. Bu da ikiz eylem.

Canlı bomba eylemini gerçekleştirdiği iddia edilen S.Ç.D'nin kimliği parmak izinden tespit ediliyor. PKK, hem Merasim Sokak'ta, hem de Kızılay'da örgüte katılımı çok eski olmayan militanları canlı bomba olarak kullanıyor. Çalıntı ve lüks araçları tercih ediyor. Kızılay patlamasında kullanılan aracın 10 Ocak tarihinde çalındığı tespit ediliyor.

Canlı bomba saldırısı, çok büyük bir katliama yol açacak şekilde planlanıyor. O nedenle Kızılay meydanındaki otobüs durağı hedef alınıyor. Ama ikinci bir hedef üzerinde de duruluyor. İkinci hedef; Kızılay'da görev yapan Çevik Kuvvet miydi sorusu akla geliyor.



Şimdi saldırının arkasındaki bağlantılar ortaya çıkarılmaya çalışıyor. S.Ç.D'nin sim kartı bu ilişkiler ağının ortaya çıkması açısından önemli bir delil. Canlı bomba eyleminin gerçekleştiği gün 17 görüşme yapmış. Çok yoğun Whats App mesajlaşması yaşanmış.

Biraz netleştirebilirsek, durum şu: Canlı bomba eyleminin kararı araç çalınmadan önce verilmiş. Eylem hazırlığının 2 ay sürdüğü anlaşılıyor. Böylesine büyük bir eylem, hiçbir yerden istihbarata takılmadıysa, uluslararası istihbarat servislerinin katkısı var demektir.

Belki saldırının arkasındaki bağlantılar ortaya çıkarılacak ama saldırının siparişini veren güç, sır olmaya devam edecek.

Haberin Devamı