Gazete Vatan Logo

Güneydoğu’yu şimdi de sel vurdu: 22 ölü

Diyarbakır’da çöken karayolunda düğüne giden minibüs sel sularına kapıldı, içindeki 14 kişi kurtarılamadı. Sel bölgede toplam 22 can aldı

Türkiye’yi etkisi altına alan sağanak yağışlar, Güneydoğu Anadolu bölgesinde afete neden oldu. Bölgede önceki akşam başlayan sağanak yağış daha çok Diyarbakır, Batman ve Şırnak’ı olumsuz etkiledi. 3 saat boyunca süren yağışlar nedeniyle birçok araç sele kapılarak arazilere sürüklendi.

Diyarbakır’dan, Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı İçgören Köyü’ndeki düğüne giden 14 kişiyi taşıyan minibüs, Bismil İlçesi’ne bağlı Meydanlı Köyü yakınlarında sele kapıldı. Sel sularıyla sürüklenen minibüste bulunan 14 kişi hayatını kaybetti. Cesetleri Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırılan yolcular şöyle: Servet Özgeç, M. Sait Adanır, Hasan Aksoy, Hanım Adanır, Hamdullah Aksoy, Şükran Korma, Şeyhmuz Sincar, Hakkı Adanır, Tuba Adanır, Hanım Adanır, Kerime Tunç, Remziye Tunç, Mehdiye Tunç, Şeyhmuz Araz.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar kazaya kurban giden düğün minibüsü ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Şoför Hamdullah Yentürk kendi imkanları ile kurtulmayı başarmış, minibüs içinde sel sularına kapılan 3 çocuk ile 11 kişi yaşamlarını kaybetmiştir. Cesetler, arama kurtarma ekipleri tarafından 12 kilometre mesafe içerisinde aralıklarla bulunmuştur.”

BİR AİLE YOK OLDU
Çınar İlçesinde ise su baskınına uğrayan evde anne Muhterem Gül ile çocukları 4 yaşındaki Agit Gül ve 4 aylık kızı Reyhan Gül suda boğuldu. Anne ve çocukların cesetleri evden çıkarıldı. Meydan, Yaprakbaşı ve Ekinveren ile Bismil ilçesine bağlı Meydanlı köylerinde şiddetli yağış ve selden bazı evler yıkıldı. Meydanlı Köyü’nde ise Saliha Tekin adlı kişi hayatını kaybetti. 2 kişi ise halen kayıp.

İKİ KARDEŞİ SEL ALDI
Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Karşıyaka Mahallesi’nde ise aşırı yağışlar 3 yaşındaki Nupelda Kaden ve 4 yaşındaki Yusuf İslam Kaden’in ölümüne neden oldu. Ortaköy’de de bir evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 70 yaşındaki Süpha Basutçu hayatını kaybetti. Batman kent merkezinde de 100’ü aşkın ev ve işyerini su bastı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde, metrekareye 65 kilo yağış düştü. Eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi. Mersin Kızkalesi Beldesi’ndeki ilköğretim okulu ise 2 gün tatil edildi. Batman Valiliği, olumsuz hava koşullarını göz önünde bulundurarak dün öğleden sonra kent merkezindeki okulları tatil ettirdi.

Dev dalgalar 1 kilometrelik kumsalı yuttu
SEL güneyde Antalya ve Mersin’i de vurdu. Mersin Kızkalesi Beldesi’nde 2 metreyi bulan sular, 400’e yakın işyerini bastı. Silifke- Mersin karayolu trafiğe kapandı. Almanya ve Hollanda’dan gelen turistlerin tatil yaptığı Kızkalesi Beldesi’nin 1 kilometrelik kumsalı ise 4 metreye ulaşan dev dalgalar ve sel sularının altında kaldı. Sahildeki otel ve motellerin eşyaları da denize sürüklendi. Su baskınları nedeniyle okullar tatil edildi. Turunçlu mahallesinde ise aniden bastıran şiddetli fırtına ve yağmurdan dolayı devrilen televizyon antenini yerine takmaya çalışan karı-koca elektrik akımına kapıldı. Seyyar satıcılık yapan 1 çocuk babası Medeni Palala (27) yüksek gerilim hattına dokununca yanarak can verdi.

Haberin Devamı