Gazete Vatan Logo

Gib Trafik Cezası Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri

Trafik cezası sorgulama işlemlerini GİB vasıtasıyla yapabilirsiniz. İnternet vergi dairesi borç sorgulama servisi ile trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Gelir idaresi başkanlığı, internet vergi dairesi borç sorgulama servisi ile vergi borcu yada ceza sorgulama işlemlerini yapmanıza olanak tanımaktadır. Uygulama ile plakanıza ait herhangi bir trafik cezası olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme ekranı motorlu taşıtlar sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme başlığı altında hizmet vermektedir.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

GİB BORÇ SORGULAMA

Motorlu taşıtlar sorgulaması ekranı üzerinden ceza bilgileri görülebilmektedir. Aracınıza ait ceza bilgileri gerekli bilgiler girildikten sonra karşınıza çıkmaktadır. Eğer plakanıza ait trafik cezası kesilmiş ise ceza bilgileri kısmından görebilirsiniz. Borcunuzun olması durumunda kredi kartı ile ödeme bölümünden anlaşmalı banka karları ile ödeme yapabilirsiniz. Borç sorgulama ekranı girişi yapıldıktan sonra araç trafik cezası sorgulama yapmak için çeşitli bilgilerin girilmesi gerekmektedir.

Araç ve kişisel bilgilerden oluşan bilgileri sıralamak gerekirse;

Haberin Devamı

Plaka:

Özel plaka:

TC kimlik numarası veya vergi numarası :

Tescil tarihi:

Bu bilgileri girildikten sonra karşınıza çıkacak ekranda mükellef bilgileri sayfasını göreceksiniz. Bu sayfada mükellef kişisel bilgileri, araç bilgileri ve tescil vergi dairesi bilgileri yer almaktadır. Bu ekranda sadece genel bilgileri görebilirsiniz herhangi bir işlem tapamazsınız. Trafik cezası sorgulama yapmak ve trafik cezası ödeme yapmak için üst başlıklarda yer alan ceza bilgileri kısmına giriş yapmanız gerekir. Bu kısma giriş yaptıktan sonra cezanız yoksa “trafik para cezası borcunuz bulunmamaktadır” uyarı alırsınız. Trafik cezası borcunuzun olması durumunda ceza bilgileri karşınıza gelecektir. Bu bölümden aracınıza ve plakanıza ait trafik cezalarını kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Ayrıca üst menüden elinizde makbuzu bulunan ancak sisteme yansımamış olan trafik cezalarını ödeyebilirsiniz. Beyanlı trafik cezası ödeme başlığı altından yine kredi kartı ile araç cezalarınızı ödeyebilirsiniz. Gelir idaresi internet vergi dairesi uygulaması ile mükellefler ve ceza borcu olan kişiler işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedirler. Sizlerde anlattığımız adımları takip ederek trafik cezası sorgulama ve ödeme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı