Gazete Vatan Logo

GİB Borç Bilgilendirme Servisi Ve GİB Borç Ödeme

Gelir İdaresi Başkanlığı, GİB borç sorgulama konusunda yetkili kurum olduğu için GİB borç sorgulama yaparak resmi hizmetten yararlanabilirsiniz. GİB borç sorgulama işlemleri yazının devamında.

GİB Borç Bilgilendirme Servisi Ve GİB Borç Ödeme

Vergi konusunda oldukça sıkı bir denetim olduğu için kişilerin ceza yememek ve yaptırımlara maruz kalmamak adına vergi borçlarını zamanında ödemesi gerekmektedir. Vergi borcu konusunda online olarak yapacağınız GİB borç sorgulama işlemleri sizin için rehber niteliğinde olacak ve kolay birşekilde bilgi alabileceğiniz. Üstelik GİB borç sorgulama sonrasında ödeme imkanı da bulunduğu içinvergi borcunuzu online olarak ödeyerek sunulan büyük fırsattan da yararlanabilirsiniz. Sadece kurumlara ya da belli bir grup için değil, tüm vatandaşlar için GİB borç sorgulama imkanı bulunmaktadır.

GİB BORÇ SORGULAMA

GİB BORÇ ÖDEME

VERGİ BORCU SORGULAMA

İNTERNET VERGİ DAİRESİ

GİB borç sorgulama konusunda GİB internet sitesine ziyaret etmeniz ve ilgili menülerden ödemeler bağlantısına tıklamanız gerekmektedir. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan menü üzerinden kimlik bilgilerinizi girmeniz ile birlikte vergi borcu durumunuz yayınlanacaktır. Belirtilen adımlar sayesinde kolay bir şekilde GİB borç sorgulama yapacak ve du9rumunuz hakkında güncel bilgilere ulaşabileceksiniz. Eğer borcunuzu ödemek istiyorsanız GİB vergi borcu sorgulama sonrasında ödeme yapmak istiyorsanız, borç görüntüleme sonrasında ödeme adımlarını takip etmeniz gerekir. Böylece hem borcunuzu görüntüleyebilir hem de borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

GİB borç sorgulama gibi işlemler online olarak yapıldığı için herhangi bir işlem ücreti de alınmamaktadır. Üstelik GİB vergi borcu sorgulama sonrasında ödeme yapmak istediğinizde de herhangi bir ek, komisyon alınmamaktadır. Bu bakımdan ödeme konusunda da büyük bir fırsat bulunmaktadır. Tüm vatandaşların ve özellikle kurumların yapacağı ödemelerde direk kredi kartı üzerinden ödeme alınması, kurumlarda sıra beklemenize gerek kalmadan ödeme yapmanızı sağlayacaktır. İstediğiniz zaman ulaşabileceğiniz portallar sayesinde sizin artıkonline olarak ödeme yapma döneminiz de başlayacaktır. Özellikle kredi kartıüzerinden ödeme alınması ile birlikte kişilerin nakit sıkıntısı olduğu dönemlerde dahi ödeme yapması mümkün olduğundan zorlanmadan borcunuzu ödemeniz mümkündür. Üsteliktüm bankaların kredi kartları üzerinden ödeme yapılabilmekte ve bankalara bağlı olarak taksit imkanından yararlanılabilmektir

Haberin Devamı