Gazete Vatan Logo

Gerekirse Irak'a gider Saddam'la görüşürüm

AKP lideri Erdoğan, Davos'taki basın toplantısında, barışı sağlamak için gerekirse Irak lideri Saddam Hüseyin ile görüşmeye gidebileceğini söyledi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği isviçre'nin Davos kasabasındaki temaslarına hızlı başladı. Erdoğan dün sabah ilk olarak katıldığı "Avrupa Yolundaki Engeller" konulu panelde Türkiye'de ordunun siyasetteki rolü konusunda önemli açıklamalar yaptı. "Siyasette boşluk bırakırsanız boşluğu doldururlar" diyen Erdoğan, zaman zaman Türkiye'de de bazı kurumların o boşluğu doldurduğunu söyledi. Erdoğan, siyasi iradenin en üst makam olduğunu belirterek, ordunun da anayasal kuruluşlardan biri olduğunu dile getirdi. AKP lideri, orduyu AB'ye karşı göstermenin de yanlışlığına işaret etti.

ABD ikiyüzlü davranıyor
Erdoğan, bir soru üzerine de kendi silah depoları dururken Saddam Hüseyin'e kitle imha silahlarından arınma çağrısında bulunan Amerika ve diğer ülkeleri ikiyüzlülükle suçladı. Erdoğan, "Kendimizi kandırmayalım. Kimse kendi kitle imha silahlarım azaltmak niyetinde değil. Herkes kendi silahlarını daha da güçlendirmenin peşinde" dedi. "Bu sözlerinizle ABD'yi mi kastediyorsunuz" şeklindeki bir soruya da, "Tüm ülkeleri kastettim. Buna ABD de dahil" yanıtını verdi.

Bu ayın sonunda herşey belli olur
Davos'taki ilk gününü bir basın toplantısıyla değerlendiren Erdoğan, iç ve dış politikadan önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Siirt'te yenilenecek seçimde aday olup olmayacağı ve kararını ne zaman açıklayacağına ilişkin soru üzerine, "Ocak ayının sonunda hepsi belli olacak" dedi.

Gerekirse Bağdat'a bile gidebilirim
Erdoğan, "Barışı sağlama konusunda ciddi bir adım
atılması gerekiyorsa Sayın Saddam ile görüşüp barışa ikna etmek için çaba gösterir misiniz?" sorusuna "Bize dü şen bir görev olduğu anda
seve seve yaparız" yanıtını verdi. AKP lideri barış için umudu kaybetmediklerini belirterek, "Irak'la ilgili panel gerekli neticeleri verdi. Dünya sorunun barışçı yollarla çözülmesini istiyor" dedi.

Kıbrıs'ta çözüm için önemli olan niyet
Kıbrıs konusuna da değinen Erdoğan, "Masaya iki taraf da ön kabullerle oturmamalı. Çözüm için oturulursa, bu iş çözülür. Ama çözüm için oturulmazsa tabii ki çözümden uzak bir tablo devam eder. Biz çözümden yana olduğumuzu söylüyoruz" dedi.

Yatırımcı bize olumlu bakıyorErdoğan görüştüğü tüm yabancı siyasetçilerin, dünya ekonomisinde söz sahibi olanların Türkiye'ye olumlu baktığını belirtti. Erdoğan, "Şu andaki tablonun istikrar dönemini oluşturduğunu belirtiyorlar. Biz de bu olumlu bakışın yatırıma dönüşmesini istedik" dedi. Erdoğan "Rus ya ve Çin'den Türkiye'de yatırım yapmak isteyen işadamları var. Ama bürokratik oligarşiden kurtulmak lazım. Yabancı işadamından 115 tane imza is-tememeliyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı