Gazete Vatan Logo

Geçici hükümet son toplantısını yaptı

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’nden sonra oluşturulan geçici Bakanlar Kurulu, dün son toplantısını yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyelerine dün Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıda teşekkürlerini iletti.

Geçici hükümet son toplantısını yaptı

Topantıda terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar ele alındı. 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nin sonuçlarının ardından, AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla birlikte geçici Bakanlar Kurulu’nun görevi sona eriyor. Davutoğlu toplantının ardından, hükümet üyeleri ve eşleriyle birlikte Çankaya Köşkü’nde yemekte bir araya geldi.

7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde, hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimde en yüksek oyu alan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirmiş, ancak koalisyon görüşmelerinden de bir sonuç alınamaması üzerine anayasal zorunluluk gereği seçim hükümeti kurulmuştu. Geçici Bakanlar Kurulu, 1 Eylül, 22 Eylül ve 12 Ekim’de olmak üzere 3 kez toplandı.