Gazete Vatan Logo

Geçici Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama!

Başbakan Davutoğlu başkanlığında saat 17.40'da başlayan Geçici Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamada bulundu

Geçici Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan Geçici Bakanlar Kurulu'nun son toplantısı sona erdi. Toplantının ardında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

"Seçim hükümeti ilkti. Türkiye başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. İnşallah bir daha Türkiye'de böyle bir şey olmaz. Tarihi bir deney ve deneyimi hep beraber yaşadık. Bu süreçte terörle etkin bir şekilde mücadele ettik. Demokratik bir seçimi geride bıraktık. Seçim sürecinde de aynı şekilde önemli tedbirler alarak, seçim güvenliğini sağladık. Güvenlik kuvvetlerimize bu nedenle teşekkür ederiz. Hukukun sınırları içerisinde kalınarak, terörle mücadele gerçekleştirildi. 1 Kasım seçimleri, genel seçimlere göre en az olaysız seçimlerden biri olmuştur.

Bu geçici Bakanlar Kurulu, ne kadar ağır bir terör baskısıyla Türkiye'nin nasıl baskı altına alınmaya çalışıldığını gördük. Türkiye, seçimi dahi ertelesin istiyorlardı."

Çözüm süreci şartları
Bir elde silah, bir elde halay olmaz. Artık meşru güçlerin dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır. Vatandaşlarla aramıza terör örgütünün girmesine asla müsaade edilmeyecektır. Kıyamete kadar bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşayacağımız bir düzen sağlayacağız.
DAEŞ'le mücadele
Suriye, örgütlerin cirit attığı bir coğrafya haline geldi. DAEŞ de doğrudan doğruya Türkiye'ye tehdit oluşturmak istemektedir. Türkiye sınırdışında da terörle mücadelesinde kararlıdır."

Haberin Devamı