Gazete Vatan Logo

First Lady'nin zor anları!

Hayrünnisa Gül Riga'ya inerken düşme tehlikesi geçirdi, Abdullah Gül yardımına yetişti

First Lady'nin zor anları!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Letonya ziyareti ufak bir kazayla başladı. Hayrünnisa Gül uçaktan inerken düşme tehlikesi atlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve heyetini taşıyan uçak yoğun kar yağışı altında Letonya'nın başkenti Riga'ya indi. Uçağa yanaştırılan merdiven kar tuttu. Hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği Letonya'nın başkenti Riga'da Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişine saatler kala yoğun kar yağışı başladı. Riga Uluslararası Havalimanı'nda pistin kar tutmaması için kar küreme araçları yoğun şekilde çalıştı. Havalimanında Cumhurbaşkanı Gül'ün karşılanması için çalışmalar yapıldı. Kırmızı halı son ana kadar açılmadı. Uçağa yanaştırılacak merdiven kar tutmaması için sürekli süpürüldü. Süpürme işlemi son ana kadar sürdü. Cumhurbaşkanı Gül bu sırada uçağın içinde çalışmaların bitmesini bekledi. Saat 19:40 sularında uçağın kapısı açıldı. Kar yağışına rağmen şemsiye kullanmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül uçaktan yan yana inmeye başladı. Daha ilk basamaklarda Hayrunisa Gül'ün ayağı kaydı, düşme tehlikesi geçirdi. Hayrunisa Gül'ün yardımına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yetişti. Gül çifti merdivenleri birlikte indi, kendilerini karşılayan heyeti selamladı. Cumhurbaşkanı Gül kalacağı otele hareket etti.Bu arada Cumhurbaşkanı Gül'ün Letonya temasları sırasında kalacağı otelin içinde de Letonya polisi eğitimli köpeklerle bomba araması yaptı.



CUMHURBAŞKANI GÜL UÇAKTA DEĞİL, RİGA'DA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya'ya gelirken kendisine eşlik eden Köşe yazarları ve bazı gazetecilerin Ankara temsilcilerine uçakta değil, Riga'da kaldığı otelde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül havalimanından doğruca kalacağı Radison Blue otele geldi. Gül otelde bir süre dinlendikten sonra kendisine eşlik eden gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Muhabirlerin alınmadığı sohbet toplantısının başından kısa bir görüntü verildi. Cumhurbaşkanı Gül'le sohbet toplantısına heyette yer alan Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, Akşam Gazetesi Yazarı İsmail Küçükkaya, Vatan Gazetesi Yazarı Ruşen Çakır, Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Zaman gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Ünal, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan katıldı. Sohbet toplantısının içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı