Gazete Vatan Logo

Engelliler için ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Ne zaman emekli olurum uygulamasını herkes kullanabilir. Böylelikle ne zaman emekli olacaklarını öğrenirler ve yaşamlarını ona göre şekillendirirler. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

Engelliler için ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Vatandaşlar olarak bizler her ay düzenli olarak belli başlı kurumlara prim ücreti öderler. Ödedikleri bu prim ücreti karşılığında vatandaşlar pek çok hizmetten yararlanabilir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan üç kurum olan BAĞ KUR, SSK ve Emekli Sandığıdır. Bizler çalışmış olduğumuz zaman dilimi içerisinde yapmış olduğumuz mesleklere göre bir kuruma bağlı oluruz. Çünkü bu kurum bizlerin sosyal alanda hizmetlerden yararlanabiliriz. Hastanelerde, eczanelerde yapılan alışverişlerde belli bir miktarının bu kurum tarafından karşılanması bizlerin en çok kullandığı hizmetlerden biridir. Aynı zamanda da bizler bu bağlı olduğumuz kurum tarafından emekli olabilme hakkına da sahip olabiliriz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler bu fırsatlardan yararlanabilmek için öncelikle bazı aşamalardan geçmemiz gerekir. Bunun içinde çalışma hayatına başladığımız zamandan beri bizler prim ücretlerimizi eksiksiz bir şekilde yatırmamız gerekir. Belli bir yaşına gelerek bu ücretleri tamamını yatırdığımız takdirde bizler emeklilik haklarımızdan dilediğimiz şekilde faydalanabiliriz. Yoğun çalışma hayatımızın karşısında bizlerin en yorucu geçen çalışma hayatı para kazanma isteği ve hırs ile sürüp gider. Bunca işin arasında artık kendimize vakit ayırabileceğimiz günleri iple çeker duruma geliriz. En basitinden bizler bir gün emekli olup inzivaya çekileceğimiz zamanları oldukça merak ederiz. Merak ettiğimiz gibi de ne zaman emekli olacağımızı öğrenmek isteriz. Bunun için bizler Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmamız gerekir. İşlem yapmak için sıra bekleyip görevlinin yönlendirmesi ile bunu öğrenebiliriz. Ancak o kadar işimizin arasında buna vakit ayırmak bizlere oldukça güç gelebilir. Yani buna zaman ayırarak bizler vakit kaybına uğramak istemeyebiliriz. Çünkü bu kurumlara giderek bu bilgiyi alabilmek için bizler en az iki saatimizin gideceğini biliriz. Bu stresli ve çileli sıra bekleme işlemi yerine bizler daha kısa bir zaman içinde işlemimizi gerçekleştirmek isteriz. Ancak bunun için ne yazık ki yapılacak bir şey yoktur diye düşünürken teknolojik gelişmeleri unutmamız gerektiğini sizlere hatırlatmak isteriz.

Haberin Devamı

Son teknoloji ile gelişen ve de ilerleyen teknolojik gelişmeler hayatımızı değiştirmiş pek çok alanda kolaylaştırmıştır. Biz vatandaşlar olarak hemen hemen her türlü konuda büyük kolaylık sağlamıştır. Hayatımızı böylesine kolaylaştıran bir sistem olan teknolojik gelişmeler yaşamımız boyunca bizleri hayata dâhil etmiştir. Teknolojik gelişmelerin hızla yayıldığı bir dünyada yaşamış olduğumuz için bizler çok çeşitli alanlarda bizlere verilen u teknolojik gelişmelerin kolaylığının farkına varırız. Teknolojik gelişmelerle hayatımıza ortak olan internet teknolojisi oldukça yayılmıştır. İnternetin böylesine aktif kullanımı vatandaşlar arasında oldukça hızlı bir şekilde yayılmıştır. Online biçimde gerçekleştirilen işlemlerin sayısının da arttığı son dönemlerde oldukça fazla kullanılmıştır. Aklınıza gelebilecek olan pek çok alana yayılan bu online sistemler vatandaşlar olarak da çok tercih edilen bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Çünkü bu internet sistemi sayesinde işlemler daha hızlı daha kolay ve daha pratiktir. Modern dünyada her alanda kullanılan internet günümüzde aktif biçimde kullanılan bir sistem olan bu internet sistemi oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Yazımızın başında da bahsetmiş olduğumuz gibi Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını kullanarak sizler SGK kurumuna gitmenize gerek kalmadan kolay bir şekilde emekli olacağınız zamanı öğrenebilirsiniz. Sanal ortamdan yapacak olduğunuz bu işlem için öncelikle sizler e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Bunun için de öncelikle sizler en yakın merkez bir PTT şubesine başvurmanız gerekir. Ardından buradan alacağınız şifreniz ile sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlere sunulan hizmetlerden ‘’Ne Zaman Emekli Olurum’’ başlığını tıklayınız. Sonrasında ise sizlerin karşısına bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda yer alan bazı bilgileri sisteme gönül rahatlığı ile girebilirsiniz. Çünkü bu e-Devlet sistemi resmi bir sitedir. Devletimizin kurmuş olduğu bu dijital ortam sayesinde bizler istediğimiz sorunun cevabını alabiliriz.

Haberin Devamı

Bu sisteme girişinizi yaptıktan sonra ekrana yansıyacak olan sayfada yer alan ‘’4A Ne Zaman Emekli Olurum’’ uygulamasına geliniz. Sonrasında SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce prim ödediğiniz tarihleri, hizmet ve işe başladığınız tarihleri bilmiyor iseniz öncelikle bu bilgileri edinmelisiniz. Çünkü bu bilgileri bizler sisteme girmemizi gerekir. İşte bu sistem sayesinde bizler çok kolay bir şekilde ne zaman emekli olacağımızı ve erken emeklilik hakkında en detaylı bilgilere sahip olabiliriz. Bizler her zaman internete bağlandığımız takdirde bu işlemden yararlanabiliriz.

Haberin Devamı