Gazete Vatan Logo

En acı veda!

Şırnak'ın Şenoba beldesinden havalanan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterin içinde bulunan 13 askerden 7'si için cenaze töreni düzenleniyor.

En acı veda!

Düşen helikopterin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak otopsileri yapılan ve isimleri tespit edilen 7 asker için Şırnak 23. Tümen Sınır Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenleniyor.

İsimleri tespit edilen şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, şehit Binbaşı Koray Onay, şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ve şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç için cenaze töreni hazırlıkları yapılıyor.

7 şehit için düzenlenecek olan törenin ardından cenazelerin memleketlerine uğurlanacağı belirtilirken, diğer 6 şehidin isimlerinin tespit edilmesi için cenazelerin Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve şehit yakınları katıldı.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişlerinin okunmasının ardından Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Bu sırada şehitlerin yakınları ile silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenin ardından Yüzbaşı Yakut'un cenazesi Malatya'ya, Yüzbaşı Sığnak'ın cenazesi Adana'ya, Uzman Çavuş Koç'un cenazesi Osmaniye'ye, Astsubay Erdoğan'ın cenazesi Kayseri'ye, Albay Peker ve Yüzbaşı Şener'in naaşları İstanbul'a, Binbaşı Onay'ın naaşı ise Çanakkale'ye gönderilmek üzere helikopterlerle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Milli Savunma Bakanı Işık, İçişleri Bakanı Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile kuvvet komutanları şehitlerin yakınları ile görüşerek başsağlığı diledi.

Haberin Devamı