Gazete Vatan Logo

Emekli olacaklar için ne zaman emekli olabilirim sorgulama burada!

Emekli olacaklar ya da kaç yaşında emekli olacağını merak edenler ne zaman emekli olabilirim sorgulamasını yaparak bu soruların cevaplarına ulaşabilirler. Nasıl yapacaklarının bilgisi haberimizde.

Emekli olacaklar için ne zaman emekli olabilirim sorgulama burada!

Emeklilik işlemleri ile ilgili bilgi sahibi olabilmek için çalışma hayatınız boyunca Sosyal Güvenlik Kurumlarında birine prim borcu ödersiniz. Ödemiş olduğunuz bu prim ücretleri ile sizler sağlık ve sosyal alanlarda çok çeşitli alanlarda faydalarından yararlanılabilir. Meslek sahibi olmak için çalışmamızı sürdürebilmek ve avantajlardan yararlanabilmek için çeşitli sigorta kurumlarına girişlerimizi erken yaptırırız. Erken emekli olabilmek prim ücretlerimizi hemen yatırmak bizlere çeşitli imkânlar sunar. Bu nedenle bizler hayata başladığımız andan beri yaptığımız meslek doğrultusunda bir sigorta kurumuna bağlı oluruz. Bağlı olduğumuz bu kurum karşısında vermemiz gereken bazı sorumluluklar vardır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bunların en başında da prim borcu ödeme vardır. Bu prim ücretlerinin her ay bir ödeme koşulu ve ödeme zamanı vardır. Bu prim borcunu ödeyemediğimiz zaman bu prim ücreti bizlerin üzerine borç olarak yazılır. Aksi takdirde ödenmeyen bu prim ücretleri bizlerin hanesine borç olarak yazılır. Bu prim borcu faiz olarak bizlerin karşısına çıkar. Böyle olunca bu işlemleri gerçekleştirmek daha zor olduğu için en ufak ücreti bile ödememiz gerekir. Aksi takdirde bizler bu prim borcunu ödeyemezsek bizlere sunulan imkânlardan da yararlanamayız. Bu işlemlerden yararlanabilmek için emekli olabilmek ve hastaneler oluşan yararlardan faydalanabilmek için bizler bu kurumlara prim öderiz. Aksi takdirde bizler emekli olamayız hastanede muayene işlemlerinde de yararlanamayız.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumlarından birine bağlı olduğumuz takdir de bizler çeşitli imkânlardan yararlanabiliriz. SSK, BAĞ KUR ve ya Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olan vatandaşların bu kurumlara iş hayatı boyunca eksiksiz tam olarak prim ödemelerini yapmalarını gerekir. Bu prim ödemelerini yapmalarının yanında vatandaşlar emeklilik hakkında her türlü bilgilere sahip olabiliriz. Vatandaşlar olarak bizler yoğun çalışma hayatımızın yanında bazen yorulur artık emekli olduğumuz zamanın hayalini kurarız. Emekli olduğumuz günün hayali ve rahatlığı ile bizler çoğu zaman düşünür ve bazı soru işaretlerinin cevaplarına yanıt ararız. En basitinden bir örnek verecek olursak ne zaman emekli olacağımızı hep merak ederiz. Emekli olduğumuz yaşı ve emekli olacağımız yaşı bu şekilde merak ederek bunun için çalışmalara katılırız. Emekli olabilmek artık kalabalık şehirden kurtulup rahat ve huzurlu bir hayatın hayali ile yaşar dururuz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olacağımızı öğrenebilmek için ise bizler çeşitli kuruluşlara başvurmamız gerekir. Bunlardan ilki ise bizlerin prim ödediği kurumlardır. Bu kurumlara ödenen prim ücretleri sayesinde bizler büyük kolaylık buluruz. Sosyal sigorta kurumuna başvurarak bu işlemi gerçekleştirmemiz bizlerin oldukça çok vaktini alır. Ancak bu yoğun ve tempolu hayatımızda bizler ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebilmek için saatlerimizi bu Sosyal Güvenlik Kurumlarında harcamamız gerekir. Bu harcayacak olduğumuz zamanda bizlere oldukça sıkıcı ve yorucu gelir. Keşke bu işlemi daha kısa bir süre de halledebilsek diye düşünürken aklımıza internet teknolojisi gelir. Son zamanlarda hız kesmeyen bir teknoloji olan bu hizmet sistemi gelişmiş ve de ilerlemiştir. Gelişen internet teknolojisi ile beraber bizler çoğu alanda ki işlemlerimizi halledebiliriz.

Haberin Devamı

İnternet sistemine sahip olan her birey kolay bir şekilde ne zaman emekli olabileceğini hesaplayabilir. E-Devlet sistemi sayesinde yapacak olduğu e-Devlet giriş ile vatandaşlar pek çok alanda hizmetlerden yararlanabilir. Online işlemlerin merkezi olan e-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar çok çeşitli alanlarda hizmetlerini vatandaşlara sunmuşturlar. Ancak yararlanmak için yapmaları gereken tek şey bu sisteme girişte bulunmaktır. Sisteme giriş yapabilmek için e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Bunun içinde sizler en yakınınızda bulunan bir postaneye gitmeniz gerekir. Postaneye giderek elde edecek olduğunuz bu şifre ile e-Devlet sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. PTT şubesinde bulunan görevliye T.C. kimlik numaranız ve de 2 TL ücreti vererek şifrenizi alabilirsiniz. Ardından internete bağlanarak sizler ne zaman emekli olurum uygulamasını e-Devlet sistemi üzerinden seçerek gerçekleştirebilirsiniz. Bazı kimlik bilgilerinizi ve de sağlık sigorta bilgilerinizi, sigortaya başladığınız tarihi, işe başladığınız tarihi sisteme girerek kolay bir şekilde ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. İşte bu işlem kolaylığı sayesinde sizlerde aklınızdaki en ufak soruların yanıtlarını bulabilir, yalnızca birkaç aşamayı geçtikten sonra istediğiniz her türlü bilgiyi tek tuşla öğrenebilirsiniz. Dilediğiniz her yerde bu işlemi gerçekleştirmek ise sizin elinizdedir.

Haberin Devamı