Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri sayesinde emekli olduğunuz zaman ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu işlemler size büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Nasıl yapıldığını öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

Emekli Maaşı  Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Hayatınız boyunca çalışır ve bir gün emekli olmanın hayalini kurarsınız. Bundan dolayı da belli kurumlara belli bir süre prim yatırır ve bu primlerin süresi dolduktan sonra artık sizde emekli olmaya hak kazanırsınız. Peki sizde emekli olduğunuz zaman ne kadar maaş alacağınızı merak ediyorsanız Emekli maaşı hesaplama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemini online olarak yapabilirsiniz. Sizde online olarak emekli maaşı hesaplama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi sahibi olmak isitiyorsanız bu haberimizden yararlanabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde emekli maaşı hesaplama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN AYRINTILI BİLGİ!

Sizde emekli maaşı hesaplama işlemini yapmak istiyorsanız ilk olarak bilmeniz gereken en önemli bilgi hangi kuruma emeklilik için pirm yatırdığınızı bilmenizdir. Yani SSK’ya prim yatırmış iseni 4A emeklilik hesaplama, BAĞ-KUR’a yatırmış iseniz 4B emeklilik hesaplama, Emekli Sandığı’na bağlı prim yatırmış iseniz 4C emeklilik hesaplama uygulamasından yararlanmanız gerekmektedir. Biz sizlere 4A, 4B ve 4C emeklilik hesaplama hakkında bu haberimizde bilgi vereceğiz. Emekli maaşı hesaplama işlemi için aşağıda yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Emekli maaşı hesaplama için ;

Haberin Devamı

Sizde emekli maaşı hesaplama işlemini yerine getirmek istiyorsanız ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama bölümüne geliniz.

Daha sonra ise sizden emekli maaşınızın hesaplanabilmesi için derece bilginizin ilgili alana girmeniz gerekmektedir.

Derece yazan kısıma size uygun olan derece bilgisini giriniz.

Daha sonra ise emekli maaşı hesaplama için size uygun kademe ve ek göstergeleri belirleyiniz.

Daha sonra makam temsil ve görev tazminat bilgilerini ilgili alanlara giriniz.

Bundan sonra ki adım da ise yapmanız gereken hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı seçeneklerini eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz.

Haberin Devamı

Bundan sonra ise aylık tarihi yazan kısıma aylık aldığınız tarihi doğru bir şekilde giriniz.

Daha sonra ise yapmanız gereken ilgili alanlara pay payda ve kademe tazminatı ek gösterge kısımlarını da dikkatli bir şekilde ve eksiksiz olarak girmeniz gerekmektedir.

Son aşamaya geçmeden önce ise girdiğiniz bilgilerin doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Çünkü girdiğiniz bilgiler yanlış ise emekli maaşı hesaplama işlemini yerine getiremezsiniz. Bu bilgilerin doğru olduğundan emin olduktan sonra son olarak hesapla butonuna basarak emekli maaşınızı kolay bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama

Emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Sizde E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini yerine getirmek istiyorsanız ilk olark www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açıalacak olara sayfanın sol kısmında yer alan E-Hizmetler alanına tıklayınız. Bu bölüme tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Bu alanda SSK emekli maaşı sorgulama için 4A emekli maaşı sorgulama, BAĞ-KUR emekli maaşı sorgulama için 4B emekli maaşı sorgulama ve Emekli Sandığı’na bağlı emekli sorgulama işlemi için 4C emekli maaşı sorgulama bölümlerine tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı