Gazete Vatan Logo

Eğitime kar engeli!

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle bir çok il ve ilçede okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği o bölgeler...

Eğitime kar engeli!

SAMSUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

SAMSUN’un Ayvacık İlçesi’nin tamamı, Salıpazarı İlçesi’nde bazı köyler ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Samsun’un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi’nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

ÇORUM'DA OKULLARA KAR TATİLİ
Çorum'daki kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Çorum Valiliğinden yapılan açıklama da, "30 Aralık 2015 Çarşamba ve 31 Aralık 2015 Perşembe tarihlerinde iki gün kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelde iki gün izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.
SİVAS'TA EĞİTİME KAR ENGELİ
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitime ara verildi.
Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk ve orta dereceli okulların eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı ifade edildi.
Öte yandan ilçede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışını nedeniyle, Suşehri-Sivas karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.
Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.
Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.
Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.
Öte yandan, D-100 karayolunun Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerindeki kesimlerinde, kar yağışı nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.
Karayolu ekipleri, hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri de sürücüleri yağış ve buzlanma nedeniyle dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

KASTAMONU

Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde eğitime yarın için ara verildi. Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullarda eğitime yarın için ara verildi.

HAKKARİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi

TOKAT'TA 4 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Tokat’ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde tüm okulların Perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre kar yağışı nedeniyle Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Yapılan açıklamada Yeşilyurt ilçesinde ilk ve ortaokullar tatil edilirken, liselerde eğitime devam edildiği, Pazar ilçesinde ise Ocaklı, Ovacık, Doğancalı, Ballıca köylerinde eğitime Perşembe günü ara verildiği kaydedildi.
BOLU'DA DA İKİ İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ
BOLU’nun Dörtdivan ve Gerede ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Bolu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle iki ilçede eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
KARABÜK'TEN DE TATİL HABERİ GELDİ

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.
Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.
Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.
KARAMAN'DA KAR ENGELİ

Karaman'da taşmalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz eksi 5 derece olmasının beklendiği belirtildi.
Açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.
DÜZCE'DE OKULLAR TATİL

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi. Kar yağışının etkili olduğu Düzce-de akşam saatlerine doğru tatil haberi geldi. Kar yağışının etkili olduğu Düzce'de tüm okullar perşembe günü tatil edildi.
AKÇAKALE'DE OKULLAR TATİL

Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.
Kaymakam Hayrettin Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde kar yağışının etkili olduğunu anımsattı.
Çiçek, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için ilçe merkezi ve bağlı köylerde okullarda eğitime yarın ara verildiğini belirtti.
RİZE'DE EĞİTİME ARA

Haberin Devamı


Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararı alındı.
İkizdere ilçesinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liselerde ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi.
Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, buralarda eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin ise yarın kararlaştırılacağı kaydedildi.

GİRESUN'DA OKULLAR TATİL
Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezdeki köy okullarında yarın eğitime ara verildiğini söyledi.
Merkez ilçedeki okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerin izinli sayılacağını ifade eden Akkurt, "Şehir merkezindeki okullarda ise eğitim devam edecek. Şu anda kent merkezinde kar yağışı etkili değil" dedi.
Akkurt, Giresun'un ilçelerinde ise eğitime ara verilip verilmeyeceğine kaymakamlıkların karar vereceği dile getirerek, Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

Haberin Devamı