Gazete Vatan Logo

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Hizmetleri Nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı e okul sistemine geçerek velilerin bilgilenmesini sağlamış ve ortaya çıkan uygulama e okul veli bilgilendirme sistemi olarak da adlandırılmıştır. MEB e okul uygulama detaylarına birlikte bakalım.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Hizmetleri Nelerdir?

Velilerin öğrencileri takip edebilmesi için online olarak sunulan e okul hizmetinden yararlanması gerekir. Bu amaç doğrultusunda kurulan e okul aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı e okul veli bilgilendirme sistemi olarak da adlandırılmaktadır. MEB veli bilgilendirme sistemi üzerinden yapılacak olan işlemler sayesinde öğrencilerin eğitim durumu hakkında bilgi alınabilmektedir. Bu açıdan sağlanan kolaylıktan tüm velilerin yararlanması ve öğrencileri yakından takip etmesi mümkündür. MEB e okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapacak olan vatandaşların öğrencilerin TC kimlik numarası ile birlikte okuldaki numaralarını şifre olarak kullanmalıdır. Belirtilen bilgilere ulaşılması sayesinde e okul sistemine giriş yapılacak ve veli bilgilendirme sistemi üzerinden gerekli olan tüm bilgilere ulaşılabilecektir.

E okul sistemine giriş yaptıktan sonra öğrenilebilecek olan bilgiler arasında öğrencilerin devamsızlık ve not bilgileri yer almaktadır. Okuldaki yönetici ve öğretmenler tarafından giriş yapılan bilgiler sayesinde kolay bir şekilde sorgulama yapılarak öğrenilmek istenen bilgilere erişim sağlanabilir. Bu açıdan bilgi almak ve öğrenci takibi yapmak isteyen velilerin online sisteme giriş yapması yeterlidir. Üstelik bilgiler öğrenciler içinde büyük bir kolaylık sağlamıştır. Tüm derslerden alınan notların not edilmesine gerek kalmadan istenildiği zaman e okul üzerinden bilgilere ulaşılabilmesi, öğrencilerin her zaman not takibini yapması ve derslerdeki başarı durumunu görebilmesini sağlamıştır.

Haberin Devamı

Bu bakımdan ücretsiz olarak kullanıma sunulan portalın kullanımı konusunda herhangi bir sorun yaşamadan e okul sisteminden sizlerde yararlanabilir ve belirtilen tüm ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz. Önceki yıllarda öğrencilerin ailelerinden saklayabildiği devamsızlık, not bilgileri artık e okul sayesinde ulaşılabilir durumdadır ve bu açıdan öğrencilerin takibi ve derslerindeki başarısının artırılması da sağlanabilir. Sistem kullanılmaya başladığı günden itibaren öğrencilerin başarılarını da arttırmaya başlamış ve okulun aile ile arasındaki iletişimi arttırmıştır. Bu açıdan okul portalının kullanılması veliler kadar öğrenciler için çok yararlı olmakta ve eğitim hayatını bir düzene kavuşturmaktadır.

Haberin Devamı