Gazete Vatan Logo

E Okul Lise Kayıt İşlemlerini Online Yapabilirsiniz

Liselere yeni kayıt yapacak öğrencilerin e okul sisteminden yararlanması mümkün olduğu için öğrenci ve veliler e okul üzerinden giriş yaparak gerekli konularda bilgi sağlayabilecektir. Detayları inceleyelim.

E Okul Lise Kayıt İşlemlerini Online Yapabilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanında yenilik getiren ve kullanıma açılan e okul sadece ilköğretim öğrencilerine kapsamamaktadır. Üniversite düzeyine kadar tüm öğrencilerin yararlanabileceği e okul sistemi sayesinde ders notları, devamsızlıklar ve diğer sınavlar ile ilgili detaylar görülebilmekte ve bu konuda özellikle veliler istediği zaman online olarak bilgi alabilmektedir. E okulun kapsamlı bir şekilde hazırlanması bu konuda velilere büyük bir kolaylık sağlamıştır.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencilerin liseye giriş zamanlarında kayıt işlemlerinin yapılabileceği ve kayıt olunan okulun öğrenebileceği okul portalı sayesinde kolaylık sağlanmıştır. Öğrenciler hakkında bilgi almak isteyen velilerin e okul girişi yapması yeterlidir. E okul girişi için ise e okul resmi internet sitesine erişim sağlanması gerekmektedir. Sitede yer alan giriş bölümüne TC kimlik numarası ile birlikte öğrencinin okul numarasını girilmesi yeterli olacağı gibi portala erişim sağlanacak ve portalda özel bir menü açılacaktır. Menü üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte işlemler hakkında kolayca bilgi alınması mümkündür.

Haberin Devamı

Öğrenci velileri tarafından kullanılabilecek olan e okul sistemi tüm eğitim dönemi boyunca çok önemli bilgileri sunacak ve öğrencilerin takip edilmesini kolay bir hale getirecektir. Özellikle eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin hangi dersten ne kadar not aldığı, hangi derslerde başarılı olduğu ya da hangi derslerde başarısız olduğu görülebilmektedir. Bu açıdan özellikle çalışan anne ve babalar için e okul sistemi büyük bir avantaj sağlamıştır.

Okula gitmeye gerek kalmadan öğrencilerin durumlarının görülebilecek olması eğitim hayatının başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. E okul üzerinden yapılacak olan işlemlerde güvenlik de sağlanmış durumdadır. Giriş bilgilerinin başka biriyle paylaşılmaması halinde herhangi bir şekilde güvenlik sorunu yaşanmayacak ve istenildiği zaman öğrencilerin okul bilgilerine erişim sağlanabilecektir. Üstelik okul portalı üzerinden yapılabilecek tüm işlemler ücretsizdir.

Haberin Devamı