Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle İlaç Kullanım Süresi Sorgulama

Devlet girişi ile sağlık hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. İlaç kullanım süresi sorgulama ile işlemleri E Devlet girişi ile ulaşabilişiniz. E Devlet girişi detayları yazımızda.

SGK tarafından sigortası olan kişilerin sağlık hizmetlerinden de güvenceli bir şekilde yararlanması mümkün olduğu için sigorta, vatandaşlar tarafından çok önemsenmektedir. Sağlık alanında güvenceli olarakhizmetlerden yararlanan kişiler için bazı alanlarda kriterlergetirilmiştir. Bu bakımdan kişilerin sigortaları üzerinden indirimli şekilde aldıkları ilaçlar gibi durumlarda getirilen kriterlere uyması gerekmektedir. Özellikle kişilerin düzenli olarak kullandığı ilaçlar için ilaç kullanım süresi getirilmiştir.

E DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET ŞİFRESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İLAÇ KULLANIM SÜRESİ SORGULAMA

Vatandaşların ilaçlar için kullanım süresi bitmeden tekrar sigorta üzerinden ilaç alabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle E Devlet girişi yaparak kişilerin ilaç kullanım süresi için sorgulama yaparak ilaçları için takipte bulunması gerekmektedir. Kişilerin online olarak yapabileceği sorgulama için E Devlet girişi yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler alt başlığında bulunan 4A/4B/4C İlaç Kullanım Süresi Sorgulama bağlantısına tıklaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yapacağınız seçim ile birlikte kullandığınız ilaç ile ilgili bilgiler yayınlanacaktır. Ekranda yayınlanan bilgiler ile birlikte, ilacınızı tekrar sigorta üzerinden ne zaman alabileceğiniz yayınlanmaktadır. Bu bakımdan doktora ilacı yazdırmış olsanız dahi eczaneden ilacı güvenceli olarak almanız mümkün olmayacak ve kullanılan ortak sağlık sistemi durum ile ilgili hata verecektir. İlaç kullanmayan kişilerin yapacakları sorgulamalarda ise “Şu an kullandığınız bir ilaç bulunamamıştır.” Şeklinde hata mesajı yayınlanmaktadır.

E Devlet girişi ile ulaşabileceğiniz ilaç hizmetinden tüm vatandaşlar yararlanmaktadır. Özellikle yaşlılıkta şeker ve kolesterol gibi sağlık sorunları nedeniyle düzenli ilaç kullanması gereken kişileri ilgilendiren ilaç süresi için E Devlet girişi ardından haberde belirtilen adımları takip edilmesi yeterli olacaktır.

E Devlet girişi yapmak için ise önceden devlet kapısı üyeliğinizi oluşturmanız gerekmektedir. Üyelik işlemlerini yapmayan kişilerin üyelik şifresini alması ve ardından giriş yaparak ilgili hizmete ulaşması yeterli olacaktır. İsteyen tüm vatandaşlar, online imkandan yararlanabilir

Haberin Devamı