Gazete Vatan Logo

'Dinlemeleri kesinlik derecesine yakın tespit ettik!'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hiçbir hukuki dayanağı olmamasına rağmen 'paralel yapı'nın devletin üst düzey yöneticilerini uluslararası güç merkezleri adına dinlediğini iddia etti. Dinlemeleri 'aşağı yukarı yani kesinlik derecesine yakın' tespit ettiklerini savunan Işık, 'hangi ülke ya da kuruluş adına' sorusuna ise cevap veremedi. Işık, ilgili devlet kurumlarının onu ortaya çıkartmak için çalıştığını söylemekle yetindi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen Bakan Işık, Zorlu Otel'de işadamlarıyla yaptığı toplantının ardından Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Abdil Celil Öz ile görüşen Işık, bir soru üzerine, bu sabah 14 ilde polislere yönelik eşzamanlı yapılan operasyonla ilgili net bilgisinin olmadığını belirtti. Daha önceki 'hisli' açıklamalarıyla tartışma konusu olan Işık, bu sözlerine rağmen yine 'paralel' iddiasına sarıldı. Işık, "Şu andaki operasyonla ilgili bilgim yok ama şöyle net bir bilgim var; bu paralel yapının Türkiye’de devletin güvenliğine yönelik, Türkiye’de devlet sırlarının ifşasına yönelik, hatta uluslararası bazı güç merkezlerinin Türkiye’deki casusluk faaliyetlerine yönelik paralel yapının kullanıldığını veya bu işlerin içerisinde olduğunu biliyoruz. İşte devletin tüm üst düzey yöneticilerinin kriptolu telefonlarının dinlendiğini artık çok iyi biliyoruz. Her zaman şunu soruyorum, hizmet hareketiyiz diyen, biz eğitimle uğraşıyoruz diyen insanlar devletin üst düzey yetkililerini niye dinlesin?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin düzenli ordusu sayılan Yeniçeri Ocağını, 'kendi görev, yetki ve sorumluluk alanlarının dışına çıktığı için' tasfiye etmiş bir ülke olduğunu söyleyen Işık, şöyle devam etti: "Devletin içine sızan bu yapıları tasfiye etmemesi düşünülemez. Ama bunun hukuk içerisinde yapılıyor olması önemli. Zannediyorum bugünkü yargı kararıyla yapılan bir operasyondur. İnşaallah devlet içerisindeki bu yapılana en kısa zamanda temizler, tasfiye eder." Bakan Işık, 'dinlemeler hangi ülkeye servis edilmiş, ya da hangi ülkeye ait kuruluşlar adına dinleme yapılmış. Bu iddiaların üzerinden yaklaşık bir sene geçti, tespit edilen bir şey var mı?' şeklindeki soru üzerine ise kaçamak cevaplar verdi. Işık şöyle konuştu: "Dinlemelerin hangi ülkeye servis edildiği konusu tabi ki mutlaka yargının ortaya çıkartması gereken bir konu. Biz dinlemelerin yapıldığını biliyoruz, onu tespit ettik. Artı dinlemelerin nasıl ve nerede yapıldığını da tespit ettik. Ama nereye servis edildiğini tespit konusu devletin ilgili kurumlarında, onlar o tespiti mutlaka yapacaklar ama yasa dışı olarak kriptolu telefonlar dinlendi bir, bunun nasıl, nerede ve zaman dinlendiğini aşağı yukarı yani kesinlik derecesine yakın biliyoruz. Ama dinlemelerin nereye servis edildiği konusunu ortaya çıkartması gereken devlet kurumları var, o kurumlarda inşaallah bu şey ortaya çıkacak ve bu paralel yapı tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkartılmış olacak ve halkımıza da gösterilmiş olacak."

Haberin Devamı