Gazete Vatan Logo

‘Davutoğlu ile Öcalan görüşüyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu ile Öcalan arasında görüşmeler yapılıyor. Ne görüşüyorlar kimse bilmiyor. Ne vaatlerde bulunuyorlar kimse bilmiyor” dedi

Kılıçdaroğlu, Bilkent Üniversitesi Politik Düşünce Kulübü’nün düzenlediği, “Muhalefetin Çözüm Sürecine Bakışı” konulu konferansa katıldı. Kılıçdaroğlu özetle şöyle dedi:

- NEDEN ÖCALAN NEDEN? Sorun, Abdullah Öcalan ile dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki bir görüşmeydi. Şimdi Davutoğlu ile Öcalan arasında görüşmeler yapılıyor. Ne görüşüyorlar kimse bilmiyor. Ne vaatlerde bulunuyorlar kimse bilmiyor. Ben devletin doğrudan Öcalan ile görüşmesini savunan birisi değilim. Partimiz de savunmuyor. Eğer muhatap alınacaksa, HDP var, meşru Parlamento’da. Neden Öcalan? Neden? Bütün Kürtleri temsil ediyor mu? Hayır. HDP var. Oturur konuşur çözerseniz. Öcalan’a ayrı bir yer verilmesi, mekan tutulması, sekretarya vesaire gibi olguların çok doğru olduğu kanısında değilim.

- KOMİSYON ÖNERİSİ: (Çözüm süreci konusunda) Bu sorun kapalı kapılar ardında değil TBMM’de çözülür. Bir uzlaşma komisyonu kuralım. Bir de parlamento dışında akil adamlar heyeti olsun. Bunlar eş zamanlı çalışsın. Neden akil adamlar? Bir sorunu meşru zeminde çözmek zorundasınız. Çünkü sorun bir parti sorunu olmaktan çıktı.

Haberin Devamı

- GÖREVİMİZ TEHLİKE: Devlet elbetteki gizli görüşmeler yapar. Ama gizli görüşmeler, kamuoyuna yansımaz. Yansıdığı anda devlet onu tanımaz. ’Görevimiz Tehlike’ dizisi vardı. Orada filmin aktörüne “Şu CD’yi dinleyeceksin. 5 saniye içinde kendi kendisini imha edecek. Yakalanırsan ne sen bizi ne ben sizi tanıyorum. Ona göre çalışın’ deniyordu. Devletin ebetteki gizli operasyonları olabilir. Ama bunu toplumun önünde yapamazsınız. O zaman saygınlığınızı yitirirsiniz.

‘Uludere talimatı hükümetten’

Bu sorunu çözmek istiyorsanız Uludere’de öldürülen çocuklarımızın faillerini bulup çıkarmak zorundasınız. Onlar bizim çocuklarımız. Talimat verildi hükümet tarafından gidin bombalayın dedi. Bombalandı ve öldürüldü. Fail yok. Kim hesabını verecek? Kapattılar dosyayı.