Gazete Vatan Logo

‘Davutoğlu dikişi atmış yara gibi’

“Güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik” diyen Davutoğlu’na MHP lideri tepki gösterdi: “Ya ağzından çıkanın nerelere varacağından habersizdir ya da yıllarca gizli bir bölücü olduğunu saklamayı başarmış”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Diyarbakır ve Batman kongrelerindeki sözlerine ateş püskürdü. Bahçeli özetle şunları söyledi:

“Başbakan, ağzından çıkanın nerelere varacağından ya habersizdir, ya da yıllarca gizli ve potansiyel bir bölücü olduğunu özenle saklamayı başarmıştır. ’Güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik’ diyecek kadar bayağılaşmış ve fikren şarampole uçmuştur. Davutoğlu’nun, Türkçeyle Kürtçeyi iki eşit kefeye koyması, bunu da süsleyip püslemesi ender rastlanacak yozlaşma halidir. Kim olursa olsun anasının diliyle duyacak, onunla konuşacaktır. Bu herkesin en tabii insan hakkıdır. Buna hürmet ve riayet ederiz. Ancak Türk milletinin dili Türkçedir ve bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.”

‘Mahalli düzeyde dil’

“Türkçeye kardeş dil olarak Kürtçeyi görüyorsan, Türk milletinin muadili olarak hangi milleti kabul ediyorsun? Başbakan ve saraydaki hamisi Kandil ve İmralı’yla birlikte amaç ve emel birliği yapmış; yeni bir millet inşa etmek için devreye çoktan girmişlerdir. Türkçe’nin karşısına mahalli düzeyde bir dilin çıkarılmasını milli birlik ve bütünlük açısından sakıncalı buluyor, yıkıcı olarak değerlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

‘İnanma dostuna...’

“Davutoğlu, doğduğu ve büyüdüğü topraklara mühür vuran Karamanoğlu Mehmet Bey’in kemiklerini sızlatmış, Türkçe’nin kanına girmiştir. Osmaniye’de Ahmet Sani olduğunu anımsayan, Diyarbakır’da serok Ahmet olmayı yüzünde gülücükler açarak benimseyen Davutoğlu, gerçekte kimdir, kimlerdendir? Başbakan saraya zimmetlenmiş, mizaç ve meşrebini saraya göre sabitlemişse, kendisine diyeceğim şudur: Sayın Davutoğlu, inanma dostuna, saman doldurur postuna.”

Kobani’ye selam tepkisi

“AKP’nin yardım ve yataklığıyla Kobani’yi ele geçiren PKK-PYD’yi ilk kutlayan Davutoğlu’dur. Ha Kandil’i selamlamak, ha Kobani’yi selamlamak. Kaldı ki Kobani’de sadece teröristler vardır. Davutoğlu dikişi atmış yara gibi, dikimi sökülmüş yama gibidir. Başbakan selamladıklarıyla özlem gidermek, helalleşip muhabbet etmek istiyorsa, Kandil yolu açık, Kobani ise çok yakındır. Cizre’de hainlerle uğraşmak yerine paralel ezberiyle emniyeti baskılayan ve elini kolunu bağlayan hükümet vatana ihanet etmektedir.”

Haberin Devamı