Gazete Vatan Logo

Çıplak fotoğrafları çıktı

Cinayet şüphelisi Oskay'ın evinden öldürülen mimar Yolcubal'a ait fotoğraflar çıktı

Bodrum’da öldürülen mimar Hülya Yolcubal, Kocaeli’de dün son yolculuğuna uğurlandı. Cinayet şüphelisi Cihan Oskay ise susma hakkını kullanırken, evindeki aramada Yolcubal’a ait iç çamaşırları ve çıplak fotoğrafları bulundu



Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde çevreci eylemleri ile tanınan mimar Hülya Yolcubal’ın önceki gece evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesiyle ilgili sır perdesi aralanamadı. Yolcubal’ın bir süre aşk yaşadıktan sonra ayrıldığı iş adamı ve spor yazarı Cihan Oskay’ın Yolcubal’ı uzun süredir tehdit ettiği ve çevreci mimarın savcılığa “Beni tehdit ediyor” diye başvurduğu ortaya çıkmıştı. Yolcubal’ı anlattığı iddia edilen “Yeşillikler üzerinde aşk” isimli cinsel içerikli bir kitap da yazdığı öğrenilmişti. Cinayetten bir gün önce Oskay’ın Bodrum’da görüldüğü bilgisi üzerine harekete geçen polis Oskay’ı Kadıköy’de yakalamıştı.

Sapkın fanteziler

Oskay’ın evindeki aramada erotik içerikli birçok ipucu ele geçirildi. Yolcubal’ın özel hayatını anlattığı iddia edilen “Yeşillikler üzerinde aşk” isimli kitabının ardından, yeni kitap hazırlıkları yaptığı da ortaya çıktı. Oskay’ın evinde “Yeşillikler Üzerinde Aşk 2” isimli kitap için yazılmış erotik pasajlar ve pornografik karikatürler bulundu. Oskay’ın yeni kitabını Temmuz’da piyasaya sürmeye hazırlandığı iddia edildi. Aramalarda ayrıca Yolcubal’a ait iç çamaşırları ve uyurken çekilmiş çıplak fotoğrafları da bulundu.

Çevreci mimar Hülya Yolcubal’ın cinayetinde kullanılan 7.65 milimetre çapındaki tabanca ise Oskay’ın evinde yapılan aramada bulunamadı. İş adamı Oskay, dün Bodrum’a götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Oskay’ın soğukkanlı tavırları ile dikkat çektiği öğrenildi. Oskay’ın cinayetle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı ve sorgusunda polisin sorduğu soruları yanıtsız bırakarak susma hakkını kullandığı öğrenildi. Yolcubal ise Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı