Gazete Vatan Logo

CHP heyetine kamera şoku

Hatay'daki patlama yerine giden CHP'lilere gizlilik engeli...

CHP heyetine kamera şoku

Hatay Cilvegözü'nde 14 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili inceleme yapmak üzere CHP heyeti bölgeye gitti.

Oradaki izlenimlerini twitterdan duyuran CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, olay anıyla ilgili görüntüleri izlemek için talepte bulunduklarını ancak cevabı beklerken, mahkemeden gizlilik kararı çıktığını duyurdu. Güneş, görüntüerin CHP heyetinden saklanmasının soru işaretlerini ve kuşkuları artırdığını ifade etti.

Güneş, "Kamera kayıtlarını uc bakan ızleyebılıyorda Mılletvekılı olarak bız neden ızleyemıyoruz?" ve "Türkiye olarak 21 Temmuz'da sınırlarımızı tek taraflı olarak kapattıgımıza gore bu arac Surıye'den sınırlarımıza nasıl geçebildi?" sorularını yöneltti.

Suriye dışında yaşayan bazı muhalifler ile çeşitli ülkelerdeki destekçilerinin patlamanın meydana geldiği saatlerde Hatay Cilvegözü'ne gelecek olan bazı komutanlarla buluşacağı öne sürüldü.

Sınır bölgesinden sızan haberlere göre bu toplantı saat 14.30 sıralarında Cilvegözü bölgesinde yapılacakken, Suriye'den gelmesi beklenenler gecikti ve patlama gerçekleşince de toplanamadılar.

"TNT olabilir" Patlamanın olduğu noktayı gözetleyen güvenlik kameralarının saptadığı tüm görüntüler kısa sürede Ankara'ya aktarıldı. Bu görüntülerde patlayan panelvan aracın Suriye yönünden girdiği belirlenirken bölgede inceleme yapan uzmanlarda patlayıcının yüksek miktarda TNT olabileceği üzerinde duruyor.

İŞTE HURŞİT GÜNEŞ'İN O TWEETLERİ:



Haberin Devamı