Gazete Vatan Logo

Çapa’nın mirası mahkemelik!

‘Eğlence imparatoru’ Ahmet Çapa ‘uzatmalı sevgilisi’ Nükhet Alben’e, mirasının 4’te 1’ini bıraktı

Ahmet Çapa, ölümünden 4 ay önce evlendiği ‘uzatmalı sevgilisi’ Nükhet Alben’e, mirasının 4’te 1’ini bıraktı. Kalan payını oğlu Alp Çapa’ya bırakan Ahmet Çapa, vasiyetnamesine, “Nükhet Hanım’ın vefatında, ona bıraktığım mallar da oğlum Alp’e devredilsin” maddesi koyunca Alben soluğu mahkemede aldı, ölümünden 4 ay önce nikahlandığı Çapa’nın vasiyetinin iptalini istedi.

Türkiye’ye “gece kulübü anlayışını getiren adam” olarak ünlenen “eğlence imparatoru” lakaplı Ahmet Çapa, ilk evliliğini Sermin Çapa ile yaptı. Çiftin bu birliktelikten “Alp” adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. İstanbul’un en ünlü gece kulüplerinden Etiler Şamdan’ın da kurucularından olan Ahmet Çapa, Sermin Hanım’dan boşandıktan sonra Nükhet Alben ile birlikte yaşamaya başladı. Çapa-Alben birlikteliği, yıllarca nikahsız devam etti.

“Ömür biterken” nikah!

Karaciğerinden rahatsızlanan ve doktorlardan çok az bir ömrünün kaldığını öğrenen Ahmet Çapa, dramatik bir karar alarak, mirasından yararlanması amacıyla Alben ile resmi nikah yapmaya karar verdi. Çift, Nisan 2011’de nikahlandı. Ahmet Çapa, nikahtan yaklaşık 4 ay sonra, “karaciğer transplantasyonu”ndan yaşamını yitirdi. Ahmet Çapa’nın, 7 Temmuz 2011’de Beyoğlu 22. Noterliği’nde hazırlanan vasiyetnamesi, ölümünden kısa bir sure sonra İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açıldı. Ahmet Çapa’nın vasiyetinde, mirasının yüzde 75’ini Sermin Çapa’dan olan oğlu Alp’e, geri kalanını ise yıllarca birlikte yaşayıp, ölümüne yakın resmen nikahlandığı Alben’e bıraktığı görüldü.

Üvey oğluma gitmesin

Ancak vasiyetnamedeki, “Nükhet Çapa’ya (Alben) bırakılan miras, ölümünden sonra diğer mirasçı Alp Çapan’a devredilecektir” maddesi, Nükhet Alben’i mutlu etmedi. Avukatı aracılığıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Alben, üvey oğlu Alp Çapa’ya “vasiyetnamenin iptali” davası açtı. Kendine düşen miras payının, kanunen bir başkasına devredilemeyeceğini savunan Alben, dava konusu vasiyetnamenin iptal edilmesini istedi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Noterden vasiyet

Eğlencenin imparatorlarından Ahmet Çapa, ölümünden önce noterden yaptığı vasiyetiyle mallarını oğluna bırakınca eşi yargıya koştu.

Haberin Devamı