Gazete Vatan Logo

Çağlayan Adliyesi'nde polise silahlı saldırı girişimi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

İstanbul'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Olayda 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilirken, 3’ü polis memuru 5 kişinin yaralandığı bir vatandaşımızın da hayatını kaybettiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bir yaralının hayatını kaybettiğini duyurdu.

İstanbul'da Çağlayan Adliyesi önünde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu olay yerinde çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinden bilgileri aktaran Milliyet'ten Damla Güler, adliyeye giriş ve çıkışların kapatıldığını söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve Başsavcı vekilleri de olay yerinde incelemelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde yaptığı konuşmada, “Zamanında müdahaleliyle hain saldırıyı bertaraf eden güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Biri kadın, diğer erkek 2 terörist alçak emellerine ulaşamadan görevli polislerimize tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye hiçbir ayrım yapmadan terör örgütleriyle mücadelelerini sürdürecektir. Yaralılara acil şifalar diliyorum. 1 yaralımızın Hakk'a yürümüş olması nedeniyle Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman polislerimizi alınlarından öpüyorum” dedi.

 KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşın Dilfıraz Karataş olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

PINAR BİRKOÇ’UN KARDEŞİNİN DURUŞMASI VARDI

Terörist Pınar Birkoç’un kardeşi Necmiye Birkoç’un bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgüte üye olmak suçundan tutuklu yargılandığı duruşması vardı. Birkoç’un diğer kardeşi ise duruşmada izleyici olarak bulunuyordu. Saldırı sonrası terörle mücadele polisleri duruşma salonuna giderek Birkoç’un kardeşi de dahil izleyici sırasında olan herkesi gözaltına aldı. Tutuklu Necmiye Birçok da ifadesi alınmak için polis tarafından götürüldü.

SALDIRGANLAR DHKP/C ÜYESİ

Bakan Yerlikaya, "Bugün Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik terör saldırısı girişimi gerçekleşmiştir. Etkisiz hale getirilen E.Y. ve P.B adlı hainlerin DHKP/C terör örgütüne üye oldukları tespit edilmiştir. Saldırı girişiminde bulunan teröristler etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 3’ü vatandaşımız olmak üzere 6 kişi yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tunç, "İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Saldırıda yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SİLAH SESLERİNİ DUYANLAR YERE YATTI

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda, adliye binası içinde silah seslerini duyanların panikle yere yattığı anlar kameraya yansıdı.

Haberin Devamı

Çağlayan Adliyesi C Kapısı önündeki kontrol noktasına yönelik gerçekleşen saldırı sırasında, adliye binası içindekilerin paniklediği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, defalarca silah sesi duyulurken bina içindekilerin panikle kendilerini yere attığı görülüyor

TERÖRİSTİN ÇANTASINDA ÖRGÜTSEL FLAMALAR

Olaya ilişkin bilgileri aktaran CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, "Nihai planlarını söylüyorum. Kadın teröristin yanında çantası da var. İçerisinde örgütsel flamalar var. İçeriye girip katliam yapsalardı, flama açacaklardı. Ama polislerin ani refleksiyle etkisiz hale getiriliyorlar. Çok kritik bir eylem polislerin dikkat sayesinde engellenmiştir." ifadelerini kullandı.

ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de saldırıya ilişkin açıklama geldi. Çelik, "Çağlayan Adliyesi önündeki kontrol noktasına yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." dedi.

YAYIN YASAĞI KARARI

RTÜK Başkanı Şahin, "İstanbul 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Çağlayan Adliyesi’ndeki terörist saldırıya ilişkin olarak yayın yasağı kararı almıştır." açıklamasını yaptı.