Gazete Vatan Logo

Bush, halkından bulamadığı desteği Uygur Türklerinin marşında buldu

'Vur Amerika vur; yeni bir düzen kur'

ABD Başkanı George W. Bush, Irak Savaşı nedeniyle Amerikalılar tarafından yoğun şekilde eleştirilirken, ABD Kongre binasında yapılan Uygur Türkleri gecesinde Türkçe olarak seslendirilen bir marşta ABD'nin terörle mücadele politikasına yönelik övgüler herkesi şaşırttı.

Uygur asıllı sanatçı tarafından saz eşliğinde söylenen marşta Amerika'nın bu mücadelesi Türkçe olarak "Vur vur vur, vur Amerika... Komünizmi, terörizmi yerle yeksan kıl Amerika" sözleriyle övüldü.

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Tom Lantos'un da katıldığı toplantıda, Çin yönetimi altındaki Uygur Türklerinin özgürlük mücadelesi anlatıldı. Çin'de uzun süren hapis hayatından sonra ABD'ye gelerek mücadelesini sürdüren Uygur işkadını Rabia Kadir, özgürlüğe kavuşması için mücadele veren ABD'li yetkililere teşekkür etti.

AMERİKALILAR BİLE BÖYLE ÖVGÜ YAĞDIRMADI
Uygur mutafağından yemeklerin de sunulduğu gecede halk müziği sanatçıları gösteriler yaptı. Kuraş Sultan isimli sanatçının saz eşliğinde okuduğu 'Vur Amerika' isimli marş, Bush yönetiminin Afganistan ve Irak operasyonlarına, Amerikalılardan bile gelmemiş tarzda övgüler yağdırdı. "Vur vur vur, vur Amerika" nakaratlı marşın sözleri şöyle:

Adaletsiz bu dünyada

Yeni bir düzen kur Amerika...

Kur kur kur, kur Amerika...

Zalimleri cezalandır,

Terörizmi, komünizmi yer ile yeksak kıl Amerika...

Vur vur vur, vur Amerika...

Acizlere zulüm eden

Şeytanları sür Amerika...

Özgürlük için, hürriyet için...

Vur vur vur, vur Amerika...

Haberin Devamı