Gazete Vatan Logo

Burç yorumları yapılırken nelere dikkat ediliyor?

Burç yorumları artık günümüzde oldukça sık karşılaştığımız ve hemen hemen herkesin hayatında yeri olan bir konudur. Burç yorumları astrologların yaptığı uzun araştırmalar ve incelemeler sonucundan ortaya çıkan astrolojik bilgilerdir. Burç yorumlarına göre on iki ayı temsil eden on iki adet burç bulunmaktadır bu burçlarda kişinin karakterinde veya kaderinde etkili olduğu düşünülmektedir.

Burç yorumları yapılırken nelere dikkat ediliyor?

Oldukça eskiye dayanan astrolojinin geçmiş zamanlarda kehanetlerde bulunan toplumlar arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. astrolojinin bulgularından yaralanarak Mezopotamya dönemine ait olan uygarlıkların hemen hemen hepsi kehanetlerde bulunarak uygarlık yönetimlerinde alınacak önemli kararları bu doğrultuda değiştirmişlerdir. Sözde bilim olarak geçen astrolojinin gerçek bilim ile ilgisi olmasa da günümüze kadar süre gelen bulgularından dolayı artık insanlar günlük hayattaki bir çok kararı burç yorumlarına bakıp şekilde uygulamaktadır. Eskiden beri astrolojiye dair bulguların günümüze kadar gelmesi ve önemli filozoflarından uğraştığı sözde bilim dalı olan astroloji gökteki yıldızların ve taşların birbirleri ile etkileşimlerinin insanların kaderinde ve karakterindeki değişimleri ele alan bir daldır. Astrolojiye göre kişinin doğduğu gün ve saat kişinin karakterini etkilemekte ve o an gökyüzündeki tüm olaylar kişinin karakterindeki bu etkide önemli bir yeri olduğu düşünülmektedir. Hemen hemen her yerde karşımıza çıkan Burç yorumlarına artık erişmek oldukça hızlı ve pratiktir. Gelişen teknoloji sayesinde bir çok bilgiye olduğu gibi burç yorumlarına ulaşmamız sadece bir kaç dakikamızı alacaktır. Burç yorumları artık insanların güne başlamadan okuduğu önemli bir yeri olan bilgilerdir. Astrologlar tarafından analiz edilen gök olaylarının yansıması olarak bu bilgiler bizler ile paylaşılmaktadır. Astrolojiye göre on iki ayı temsil eden on iki adet burç bulunmaktadır. Kişi doğduğu ay ve güne bağlı olarak bu burçlardan birine dahil olmaktadır.

Haberin Devamı

Astrolojiye göre her burcun kendine özel bazı özellikleri vardır. Buna bağlı olarak yine kişinin kaderinin ve karakterinin değiştiği söylenmektedir. Bundan 300 yıl öncesinde yani Osmanlı döneminde de oldukça önemli bir yeri olan astroloji o zamanlarda da saraylarda oldukça sık konuşulan ve merak edilen bir konu idi. Hatta bulgulara göre hükümdarların sefere çıkmadan önce mutlaka danıştığı günümüzde adı astrolog olarak geçen müneccim başına danıştığına ulaşılmıştır. bu müneccimbaşı ise günlük olarak gök taşlarının ve yıldızların birbirleri ile yaptığı açıyı hesaplayarak önceden ne olacağını yani bu etkileşimlerin hükümdar üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını hükümdara bildirmekteydi. Oldukça dinine bağlı olan hükümdarların yönetiminde böyle bir kadro açması da dinen caiz olup olmadığı konularını da bir rafa kaldırdı diyebiliriz. Günümüzde ise müneccim başları yani astrologlar oldukça büyük araştırmalar sonucundan günlük aylık yıllık burç yorumlarını analiz etmektedir. Günlük hayatta aldığımız gazetelerde bile ayrıca bir yeri olan burç yorumlarına ulaşmak için sadece bir kaç dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı