Gazete Vatan Logo

‘Bu vatana ihanettir başka bir şey değil!’

Başbakan Erdoğan 2004’teki MGK kararlarının yayınlanmasının düpedüz vatana ihanet olduğunu söyledi ve harekete geçmeyen yargının suç işleyeceğini ileri sürdü

Başbakan Erdoğan dün Tekirdağ, Çerkezköy ve Çorlu’da çeşitli açılışlara katıldı, vatandaşlara hitap etti. Konuşmalarında AK Parti hükümetlerinin icraatlarını anlatan ve muhalefete yüklendi. Anamuhalefet partisinin “Hükümet belediyelere operasyon yaptırıyor” iddiasını gündeme getirdiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Sevsinler sizi. Türkiye’de yargı bağımsızdır, iddiaya bakar, delile bakar, somut verilere bakar, kararını ona göre verir” dedi.

Başbakan 2004 yılına ait MGK kararlarının yayınlanmasına ise büyük tepki gösterdi. Bir grup gazeteci ve köşe yazarına üzerinde gizlilik belgesi olan Milli Güvenlik Kurulu toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

KİM SIZDIRDI: Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum; hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle acaba bu istihbari bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, yandaşlarınıza kimler sızdırdı, bunu ortaya koyun.

MAHREMİYET: Anayasa’da bu konularla ilgili çok açık, net yasaklar var. Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız, ama devletin öyle mahremleri vardık ki bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır, bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili olarak Başbakanlık, MGK MİT suç duyurusu yaptı.

İHANET: Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları maşallah el ele vermişler, bunlar düne kadar hiçbir araya gelemezlerdi, şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar, bunun adı özgürlük değil, bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka bir şey değildir.

AÇIKLARSAK: Bizim fişleme yaptığımızdan bahsedenler var. Kardeşlerim, bize güvenenler, bize inananlar, bizim böyle bir derdin içinde olmadığımızı bilirler. Ancak bakın buradan açık söylüyorum. Bu kampanyayı yürütenler içeride ve dışarıda eğer bunları biz açıklamaya başlarsak ülkemizde yer yerinden oynar, onu da söyleyeyim.

DIŞARIYA SERVİS: Devletin gizlilik esasına dayalı olan sırları vardır. Ama içeride ihanet içinde olan birileri kalkıp bunu dışarıya servis ediyorlar da dışarıda birileri de ben köşe yazarıyım deyip, bunu birileriyle paylaşarak yapıyorsa bunun hesabını yargı sorar.

NE ÖZGÜRLÜĞÜ YA: Neymiş, basın özgürlüğü... Ne basın özgürlüğü ya! Böyle basın özgürlüğü olur mu? Nasıl sen kalkar da devletin bu noktadaki sırrını ifşa etmeye kalkarsın? Üzerinde gizlilik damgası, sen bunu kalkacaksın ifşa edeceksin. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü... Bu basın, özgürlüğünü bizim dönemimizde yaşadı. Bu işin özgürlük anlayışındaki konumunu bilirim.

GEREĞİ YAPILMALI: Yargı da gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı gereğini yapmıyorsa, yargı da anayasa suçu işlemektedir. Bunu çok açık söylüyorum. Bu bakımdan bizler bu süreçle ilgili de elimizden geleni yapacağız.

NEREDE GEZİCİLER

Ergene Havzası’ndaki kirliliğe dikkat çeken Başbakan “Belediyelerin bu meseleyi çözmesi gerekirdi, bunların da tamamına yakını CHP belediyesi. Bu belediyeler ne yazık ki bu sorunu çözmedi, çözemedi” dedi. Başbakan şöyle devam etti: “Çevre deyince, ağaç deyince, yeşil deyince istismar etmek için öne çıkanlar bu kirlilik karşısında ne yazık ki sustular, konuşmadılar. Neredeydi Geziciler, Ergene Çayını niye gelip de görmediler, o kirliliği niye görmediler, oralara atık suyu atanları niye görmediler? Hani bunlar çevreciydi, nerede bunların çevreciliği? Laf ola beri gele, bunlarda böyle bir şey yok. Polise taş atmak, polise hakaret etmek, kanlı terör örgütleriyle hareket etmek konusunda maaşallah çok becerikliler, ama işe gelince orada yoklar, proje üretmeye gelince orada yoklar, uygulamaya gelince orada yoklar”

Haberin Devamı