Gazete Vatan Logo

BİMER sistemi üzerinden nasıl şikayet başvurusu yapılıyor?

Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca sunulan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Tüm vatandaşlar artık internet üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden hem BİMER başvuru hem de BİMER sonuç sorgulama yapabiliyor. Bunun yanı sıra BİMER başvuru ve sorgulama ekranı 7 gün 24 saat kesintisiz olarak kullanılabiliyor.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri yaşamın her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de modern yüzyıl dünyasında insanların yaşamlarının her alanında çok önemli hizmet ve işlem çözümleri sunması ve aynı zamanda da çok daha hızlı ve kolay bir şekilde işlem gerçekleştirebilme şansı sunuyor olması nedeni ile toplum genelinde internet hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan ve Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmiş ve hizmete sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı milyonlarca vatandaş tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Başbakanlık, Türkiye’de devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin modern yüzyıl dünyasının insan yaşantısı içerisinde çok önemli etkilere sahip olması nedeni ile çok önemli bir konumda bulunmakta olan internet teknolojilerini kullanarak, vatandaşlara yönelik olarak internette iletişim çözümleri sunmaya başladı. Bu çerçevede de Başbakanlık bünyesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde internet ortamı üzerinde tüm vatandaşlara yönelik olarak hizmet vermekte olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı faaliyete geçirildi. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan ve 7 gün 24 saat son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabildikleri Başbakanlık bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde devlet birimleri ile iletişim başvurularını gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de 21.yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri çerçevesinde vatandaşların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor olması internet altyapısını son derece yoğun şekilde kullanmasına neden oluyor. Bu durumda da Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilerek, hizmete sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin internet altyapısının sağladığı kolaylıklar ve fırsatlar çerçevesinde internet üzerinden kolay bir şekilde devlet birimleri ile iletişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzeriden devlet birimlerine tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan ve 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirebilme imkanı sunan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar istek, öneri ve şikayet bildirimlerinin yanı sıra özellikle Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını da gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüzde vatandaşlar, internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden başvuru işlemlerini yapma esnasında bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle de elektronik posta adresinin doğru ve hatasız olarak girilmesi ve aynı zamanda da erişilebilir olması, başvuru sonunda gönderilen doğrulama mailinin alınarak, doğrulamanın gerçekleştirilebilmesi ve başvurunun tamamlanabilmesi açısından çok büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı