Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvurusunun ayrıntıları!

Başbakanlık iletişiminde artık BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti kullanılabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından sadece dakikalar içerisinde bilgi edinme başvuruları, istek, öneri ve şikayet bildirimleri gerçekleştirilebiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranından günün her saatinde bildirim yapılabiliyor.

BİMER şikayet başvurusunun ayrıntıları!

İnternet ortamı üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranına son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilen vatandaşlar, internet üzerinden devlet birimlerine ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından internet ortamı üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaş ilgili birimlere şahsi başvuruları, posta yolu ile başvuruları veya telefon ile başvuruları aracılığı ile Başbakanlığın bu modern teknoloji odaklı BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet hizmetlerine ağırlık veren devlet kurumları arasında yer alan Başbakanlık, vatandaşın devleti ile olan iletişiminde daha modern ve daha yenilikçi bir alternatiften yararlanabilmesini sağlamak amacı ile BİMER başvuru ve sorgulama hizmetine başladı. Vatandaş artık internet altyapısını kullanarak her türlü konudaki istek, öneri ve şikayet bildirimlerini daha hızlı, daha kolay ve daha etkin bir şekilde devlete ulaştırabilme şansına ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet sayesinde Türkiye’de devlet ve vatandaş arasındaki iletişimin çok daha teknolojik temeller üzerinde daha etkin bir biçimde kurulabilmesi sağlanıyor. İnternet ortamına erişiminde her geçen gün gelişen ve yaygınlaşan akıllı cihaz teknolojileri ile mümkün hale gelmesi internette yer alan bu BİMER başvuru ve sorgulama ekranının vatandaşlar tarafından devlet ile iletişim ihtiyaçlarında yoğun olarak kullanılmasına yol açıyor.

Vatandaşların özellikle de BİMER başvuru ve sorgulama ekranında yapacakları başvuruları sırasında kendisinden istenen e-posta bilgisi doğrulama maili gönderimi gerçekleştirildiğinden kesinlikle doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Başbakanlık tarafından sunulan bu Başbakanlık İletişim Merkezi dijital hizmet ekranı üzerinde vatandaşların kesinlikle kendisinden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girmeye özen göstermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Vatandaşın internet erişimini sağlayabilme imkanına sahip olabildiği her yerden kullanabilme şansına sahip olduğu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) hizmet uygulaması ile vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarının her zaman açık tutulabilmesi sağlanabilmektedir. Vatandaşların tüm BİMER kanallarından gerçekleştirecekleri BİMER başvurularının sonuçları ise Türkiye’de uygulanmakta olan bilgi edinme kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.

Özellikle de vatandaş aynı zamanda da devlet dairelerinde görevli üst düzey yöneticilerin etik dışı hizmet ve uygulamaları ile ilgili olarak da doğrudan Başbakanlığa şikayet bildirimlerini BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı aracılığı ile gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Ayrıca vatandaşlık bilgilerinin de verilmesi BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden yapılan bildirimlerin geçerlilik kazanabilmesi yönünden oldukça büyük bir önem taşıyor. Türkiye genelindeki her bir devlet dairesi hizmet ve uygulaması ile ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimlerini doğrudan Başbakanlık ilgili birimlerine iletebilme şansına sahip olabildiğinden yoğun şekilde kullanıyor.

Haberin Devamı