Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvuru yapılırken dikkat edilmesi gerekenler!

Vatandaşlar, BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile internet üzerinden son derece pratik bir şekilde devlet birimleri ile iletişime geçebiliyor. Başbakanlık resmi dijital hizmet uygulaması olan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşların bir numaralı tercihi olarak öne çıkıyor. İnternet üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti hürriyetine sahip olan vatandaşlarca kullanılabilmektedir.

BİMER şikayet başvuru yapılırken dikkat edilmesi gerekenler!

Dijital hizmetler ile Türkiye’de vatandaşın kamu işlemlerinde önemli bir kolaylıklardan ve avantajlardan yararlanabilmesini sağlayan kamu kurumları, özellikle de internet hizmetleri ile vatandaşların kamu işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmelerini sağlıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlık BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı da bu doğrultuda vatandaşa modern internet teknolojisi altyapılı olarak hizmet vere bir devlet kurumu pozisyonunda yer alıyor. Türkiye’deki kamu hizmetlerinin daha çağdaş ve daha modern standartlarda vatandaşlara ulaştırılabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile tüm devlet birimlerini kapsayan bir dijital iletişim çalışması gerçekleştiren Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde Başbakanlık İletişim Merkezi web portalı hizmeti sunulmaya başlandı. Bu gibi önemli hizmet altyapısı ile vatandaşlar tarafından Başbakanlık’ın kendilerine sunmuş olduğu bu işlem fırsatından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

BIMER BAŞVURUSU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Başbakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın geliştirmiş olduğu yazılımın web portalı ekranını sunan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital devlet- vatandaş iletişim portalı uygulaması üzerinden vatandaşların tüm devlet birimlerine ilgili konuya ilişkin olarak istek, öneri ve şikayet bildirimlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor.Bu sebep dolayısı ile de elektronik ortam üzerinde yer alan online BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaşlar tarafından her türlü ilgili kamu hizmet uygulaması veya mağduriyetinde daha yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Vatandaş başta devlet dairesi hizmetleri olmak üzere kamu dairelerindeki yöneticilerin etik dışı uygulama ve hizmetleri gibi pek çok konudaki mağduriyetine ilişkin olarak şikayet, istek ve öneri bildirimlerini BİMER başvuru ve sorgulama ekranı aracılığı ile doğrudan Başbakanlık yetkili iletişim birimlerine ulaştırabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle vatandaş elektronik ortam üzerinden istek, öneri ve şikayetlerini hem daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor hem doğrudan bir muhatap bulabiliyor hem de çok daha hızlı bir şekilde sonuç alabiliyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık tarafından gelişen teknolojinin interneti yaygınlaştırması ve internet erişimini çok pratik bir hale getirmesi ile birlikte hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama hizmeti özellikle de hizmet vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca vatandaşa hizmet vermiş ve aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bu şekilde alternatif kullanım portalları aracılığı ile devlet iletişimlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşların tüm BİMER başvuru ve sorgulama kanallarından gerçekleştirecekleri BİMER başvurularının sonuçları ise Türkiye’de uygulanmakta olan bilgi edinme kanunu çerçevesinde en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar son derece yoğun ve sık bir şekilde internet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı kullanılıyor.

Haberin Devamı