Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvuru sistemi hakkında detaylı bilgiler!

İnternet üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama ekranından devlet iletişim sağlanabiliyor. Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kullanılabiliyor. Online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde istek, öneri ve şikayet bildirimleri birkaç dakikada gerçekleştirilebiliyor.

BİMER şikayet başvuru sistemi hakkında detaylı bilgiler!

Son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri sayesinde artık vatandaşlar yaşamlarının her alanındaki işlemini çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Başbakanlık, vatandaşların devleti ile iletişim konusunda da internetin kendisine sunduğu hızlı vepratik işlem fırsatlarından yararlanabilmeleri amacı ile internette BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini uygulamaya aldı. Başbakanlık bünyesindeki Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen özel bir yazılım devlet kurumlarındaki ilgili birimlerde bulunurken, internet üzerinde yer almakta olan online BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden de vatandaşlar başvurularını gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen yeni nesil akıllı mobil cihaz teknolojileri, dünyanın her yerinde internet kullanım oranlarının oldukça hızlı bir şekilde artış göstermesine neden oluyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl dünyasının insanları, artık mobil akıllı cihaz teknolojilerini kullanarak, yaşamı içerisinde her zaman ve nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına mobil olarak da erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların yaşamları içerisinde karşı karşıya kaldıkları her türlü işlem ve ihtiyacı konusunda internet hizmetlerinin kendisinde sunmakta olduğu olanakları kullanmayı tercih ediyor. Bu çerçevede de Başbakanlık vatandaş ve devlet iletişim konusunda da internetin etkin biçimde kullanılabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile elektronik ortam üzerinde BİMER başvuru ve sorgulama hizmetini uygulamaya aldı.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı Türkiye’deki tüm vatandaşlar tarafından 7 gün 24 saat internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kullanılabiliyor. Vatandaşlar internet üzerinde Başbakanlık tarafından kendisine sunulmuş olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinden devlet kurumları, devlet kurumları yöneticileri ve diğer tüm vatandaşlık işlemleri ile ilgili olarak devlet birimlerine var olan istek,öneri ve şikayet bildirimlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde Başbakan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı, hizmet vermeye başladığı günden bu yana vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde bulunan BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşların ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimlerini gerçekleştirebilmeleri için kendisinden istenen kimlik bilgilerini ve iletişim bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra vatandaşların BİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde ilgili başvurusuna ilişkin olarak açıklayıcı, anlaşılır ve detaylı bir metin hazırlaması da gerekiyor. Bu noktada vatandaşlar BİMER başvuruları sırasında verecekleri iletişim bilgileri arasında bulunan elektronik posta bilgisini doğru vermeye dikkat etmeleri gerekiyor veya vermiş olduğu elektronik posta adresine erişilebilir olması gerekiyor. Çünkü BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde başvuru sonucunda doğrulama işlemi için elektronik posta adresine doğrulama kodu gönderiliyor ki bu doğrulama koduna ulaşılamaması ve doğrulamanın gerçekleştirilememesi durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılmaktadır.

Haberin Devamı