Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvuru sistemi hakkında bilinmesi gerekenler!

Vatandaş, devlet ile iletişimini BİMER başvuru ve sorgulama kanalından yapabiliyor. İnternet erişimi olan her yerden tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları BİMER başvuru ve sorgulama ekranı ile başvuruda bulunabiliyor. BİMER başvuru ve sorgulama ekranından istek, şikayet ve öneriler iletilebiliyor

BİMER şikayet başvuru sistemi hakkında bilinmesi gerekenler!

Türkiye’de internet hizmetleri her geçen gün hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor ve insanların yaşamları içerisinde çok daha önemli etkilerde bulunuyor. Bu çerçevede vatandaşların günlük işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak online hizmet uygulamalarının buluyor olması ile birlikte Türkiye’de kamu hizmetlerinde de internet teknolojileri kullanılıyor. Özellikle de Başbakanlık tarafından sunulan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı bu alanda ön plana çıkıyor. Hizmet vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca vatandaş tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanan Başbakan İletişim Merkezi (BİMER), Türkiye’de vatandaş ve devlet arasındaki iletişim kanallarında modernizasyonun etkin ve en başarılı şekilde oluşturulabilmesine yardımcı oluyor.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde artık vatandaşların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi, günümüzde internet kullanım oranlarının dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yüksek seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da elektronik hizmet yapısı kamu hizmetlerinin vatandaşlara ulaştırılabilmesi konusunda da etkin şekilde kullanılıyor. Elektronik ortam üzerinde Başbakan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar son derece pratik ve kolay bir şekilde devlet iletişim oluşturabilme şansına sahip olabiliyor. Vatandaşlar artık devlet kurumları hizmetleri, devlet kurumu yöneticileri veya devlet kurumları ya da kamu hizmetlerinin pek çok alanı ile ilgili olarak karşı karşıya kaldıkları mağduriyetleri veya istek ya da önerileri doğrultusunda BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinden ilgili devlet birimlerine çok daha etkin bir şekilde ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Modern toplum anlayışı çerçevesinde devlet tarafından vatandaş ile iletişimin her zaman sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi amacı ile çeşitli iletişim kanalları her dönem kullanılmış olsa da günümüz dünyasının en önemli keşiflerinden birisi olan internet üzerinden sunulan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı iletişim kanalı vatandaşlara çok önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar artık internete erişim sağlayabildiği her noktadan elektronik ortam üzerinde bulunan Başbakanlığın BİMER başvuru ve sorgulama ekranını kullanarak, tüm istek, öneri ve şikayet bildirimlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu tip işlemlerin daha önce çok uzun süreler içerisinde ve yoğun bürokrasi işlemleri ile gerçekleştirilebilindiği düşünüldüğünde internet üzerindeki BİMER başvuru ve sorgulama ekranı vatandaşlara çok önemli bir kolaylık ve zaman tasarrufu sağladığı görülebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan BİMER başvuru ve sorgulama ekranı üzerinde vatandaşların ilgili istek, öneri ve şikayet bildirimlerini ya da Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme taleplerini iletebilmeleri için kendisinden istenen kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri kısımlarını eksiksiz ve doğru olarak doldurmaya dikkat etmesi gerekiyor. Aksi halde ilgili devlet birimi tarafından yapılan BİMER başvurusunun işleme alınmaması gibi bir durum ile karşı karşıya kalınabilir.

Haberin Devamı