Gazete Vatan Logo

BİMER şikayet başvuru ile ilgili makamlara başvuru yapın!

BİMER başvuru sistemi ile siz de şikayetlerinizi ilgili kurumlara iletebiliyorsunuz. BİMER başvuru ve sorgulama ile daha önce yaptığınız başvuruların sonuçlarını da öğrenebilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama işleminin detaylarını haberimizde bulabileceksiniz.

BİMER şikayet başvuru ile ilgili makamlara başvuru yapın!

Gelişen teknolojinin hemen hemen her alanda kullanılması sonucu he alanda siz değerli vatandaşları için önemli hizmetler sunulmaktadır. Eğer bir işlem gerçekleştirmeniz gerekecekse artık önceden yaptığınız gibi ilgili kuruma gidip sıralarda kuyruklarda saatlerce beklemenize gerek kalmayacaktır. Hemen hemen her işleminizi sadece bir kaç dakikanızı ayırarak gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır. Örneğin ilgili bir kuruma gittiniz hizmetten memnun kalmadınız ya da başka bir aksilik yaşadınız bu kurumu nereye şikayet edeceğinizi bilmiyordunuz. Bunun için öncelikle bir araştırma yapmanız ve sonrasında bu kuruma gidip şikayette bulunmanız gerekiyor. Ve tüm bu işlemleri resmi mesai saatleri içerisinde gerçekleştirmek durumundasınız.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu nedenden dolayı şikayetinizin verdiği rahatsızlıktan çok şikayeti ilgili mevkiye ulaştırma esnasında çektiğiniz sıkıntılar daha ağır gelecektir. Bu nedenden dolayı devlet iz değerli vatandaşları için bu soruna hızlı ve pratik bir çözüm geliştirdi. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi olan bu işlem sayesinde şikayetinizi ilgili yere ulaştırabilir ve atta şikayetinizin akıbetini buradan takip edebilme olanağı sağlayabilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi sayesinde şikayetinizi ilgili makama sadece bir kaç dakika içerisinde ulaştırabilmeniz mümkün olacaktır. Açılımı Başbakanlık İletişim Merkezi olarak bilinen BİMER sizlere sunduğu bu hizmet sayesinde artık eskisi gibi ilgili kurular önünde kuyruklarda saatlere beklemenizi önleyecek ve şikayetinizin de ilgili makama ulaşıp ulaşmadığını da görebilme şansı verecektir. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi için ayrıca bir ücret ödeme durumu da yoktur. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi için öncelik ile yapmanız gereken şey resmi BİMER sayfasını ziyarette bulunun. Daha sonra burada sizden bazı aktif olarak kullandığınız e-posta adresiniz istenecektir. Daha sonra bu e-posta adresinizi girince sizlerin mail kutusuna bir mail gelecektir. Bu mail sizlerden bazı bilgiler isteyecektir. Bu bilgilerin doğruluğu ise şikayetinizin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve çözüme ulaşılması için oldukça önemlidir. Bu nedenden dolayı sizden istenilen bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde doldurun. VE tamamladıktan sonra tekrar BİMER resmi web sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada artık şikayette bulunacağınız konu kurum ya da kişileri şikayet etme işleminizi gerekçeleri ile birlikte yazın. Kelimelerin ve cümlelerin okunaklı olmasına zen gösterin. Bu şekilde yönlendireceğiniz şikayet yanlış bir yere gitmesine engel olabilirsiniz. Şikayetinizi sadece resmi BİMER sorgulama dan değil de e-devlet şifresi ile gerçekleştirebilirsiniz. BİMER başvuru ve sorgulama işlemi için resmi e-devlet şifresi edinmeniz gerekecektir. Bu şifreyi en yakın PTT şubelerinden 2 l karşılığı edinebilirsiniz. Daha sonra resmi e-devlet web sayfasını ziyaret edin ve burada sizden istenilecek bilgileri doldurun. Daha sonra kimliğiniz sorgulanınca açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında BİMER Başvuru ve Sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayın ve BİMER başvuru ve Sorulama işleminizi tamamlayın. Bu işlemi yapmak için mesai saatlerini göz önünde bulundurmanıza gerek yoktur.

Haberin Devamı