Gazete Vatan Logo

BİMER’e şikayet başvuruları nasıl yapılıyor?

Tüm vatandaşlar istek, şikâyet ve önerilerini BİMER üzerinden devlete iletebiliyor. BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmeti hem BİMER internet sayfasından hem de e-Devlet üzerinden verilmektedir. BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetiyle ilgili tüm bilgiler ve BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetine giriş sayfaları haberimizde.

BİMER’e şikayet başvuruları nasıl yapılıyor?

Başbakanlık İletişim Merkezi aracılığıyla tüm vatandaşlar istek, şikâyet ve önerilerini devlete iletebilmektedir. İstek, şikâyet ve önerilerinizi telefon, mektup, internet veya şahsen yapabilirsiniz. Bu seçenekler arasında en çok tercih edilen internet tercih edilmektedir. BİMER başvuru aynı zamanda sorgulama hizmetine vatandaşlar en çok internet üzerinden erişmektedir. En son istatistiklere göre 2015 yılında 1.267.665 kişi Başbakanlık İletişim Merkezi üzerinden başvuru yapmıştır. BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmeti e-Devlet üzerinden ve Başbakanlık resmi internet sayfası üzerinden verilmektedir.

BİMER BAŞVURU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet üzerinden BİMER Başvuru ve Sorgulama

BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmeti e-Devlet hizmetleri içerisinde e-Devlet şifresi ile yapılan hizmetler arasında yer almaktadır. Eğer e-Devlet şifreniz varsa e-Devlet şifrenizle kolaylıkla BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet şifresi almanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. E-Devlet internet sayfasında bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Sisteme giriş için gerekli olan T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini giriniz. Bu adımlardan sonra e-Devlet sistemine giriş yapmış bulunmaktasınız. E-Devlet resmi internet sayfası ana sayfasında bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. Karşınıza e-Devlet sisteminde verilen hizmetler gelecektir. Buradan Başbakanlık başlığı altında bulunan Başbakanlık İletişim Merkezi bağlantısına tıklayınız. Giriş yapacağınız uygulamalar ile ilgili bilgiler ekranı görüntülenecektir, Uygulamaya Git butonuna tıklayınız. BİMER Başvuru ve Sorgulama hizmeti bu sayfa üzerinden verilmektedir. Yeni Başvuru butonuna tıklayıp, İstek, Görüş, Öneri, Bilgi Edinme, İhbar ve Şikâyet seçeneklerinden istediğinizi seçiniz. Sistem otomatik olarak kimlik bilgilerinizi görüntüleyecektir. Bu yüzden sizin herhangi bir bilgi girişi yapmanız gerek yoktur. Eğitim Durumunuzu (İsteğe Bağlı) ve E-Postanızı girip, İleri butonuna tıklayınız. Arından gerekli boşlukları doldurarak BİMER Başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğer daha önceden yapmış olduğunu başvuruları görüntülemek istiyorsanız. İlk giriş yaptığınız BİMER Başvuru ve Sorgulama sayfasından Başvuru Sorgula bölümüne başvuru sayısını girerek Başvuru Sorgulama yapabilirsiniz. Hemen alt kısımda bulunan Başvurularım bağlantısına tıklayıp tüm bağlantıları da görüntüleyebilirsiniz. İşlemlerini tamamladıktan sonra Çıkış Yap butonuna tıklayarak, çıkış yapınız.

Haberin Devamı

Eğer e-Devlet şifreniz yoksa e-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz. E-Devlet şifresi almak için kimliğiniz ile PTT’ye başvurunuz. 2 Türk Lirası başvuru ücretini ödeyip e-Devlet şifrenizi hemen temin edebilirsiniz.

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) İnternet Sayfasından Başvuru ve Sorgulama

Başbakanlık İletişim Merkezi resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfada BİMER Başvuru ve Sorgulama bölümünü görebilirsiniz. BİMER Başvuru yapmak için T.C. kimlik numarası, adınız ve soyadınız, annenizin evlenmeden önceki soyadı (ilk ve son harfi), cep telefonu numarası boşluklarını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Doldurduktan sonra Onay Kodu Gönder butonuna tıklayınız. Cep telefonunuza gelecek olan onay kodu ile giriş yapıp başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. BİMER Başvuru sorgulama da hemen yan başlıkta bulunan Başvuru Sorgula kısmından yapılmaktadır. Sorgulama işlemini yaparken de başvuruda olduğu gibi T.C. kimlik numarası, adınız ve soyadınız, annenizin evlenmeden önceki soyadı (ilk ve son harfi), cep telefonu numarası bilgileri istenmektedir. Bu bilgileri doldurduktan sonra Onay Kodu Gönder butonuna basınız. Gelen onay kodu ile işleme devam edip, BİMER Sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı