Gazete Vatan Logo

'Berkin'in ölümü kadar acı...'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır’da soruları yanıtladı.

'Berkin'in ölümü kadar acı...'

İşte Arınç'ın açıklamasından satır başları:

*Yargılama yapılıp kısa sürede karar verilmesi aslolandır. Türkiye’de ÖYM’lerde çok sanıklı davalar olmasından belki de 6 senede bile bitmeyen davalar var. Yargıtay’a gidip geldiği için 10 senede kesinleşmeyen davalar var. Genel bir hüküm koyduğunuzda 5 yılı dolduranların hangi suçu işlediğine bakmaksızın hüküm vermeniz lazım. Aksi halde kişiye özel hüküm çıkarmanız gerekir.


*KCK’dan tutuklu olanlar da çıkacaktır, çıkmalıdır. Çocuğunu kesmiş olan da, ırz düşmanlar da esrar satanlar da. Ergenekon’dan çıkanlar oldu, KCK’ya ret kararı verildi. Şunlar şunlar çıktı diye hayıflanabilirsiniz ama hüküm böyle.

*AP’nin 2013 raporunda büyük eksiklikler var. Haksız alınmış karar ve eleştiriler var. Bunu esasen gerekçeli olarak da Dışişleri Bakanlığımız cevap verdi. AB Bakanlığı’nın da söyleyecekleri vardır. İşi ehline bırakalım.


*Ben de dün Eskişehir’de basın toplantısı yaparken üzüntülerimi ifade ettim. 14-15 yaşındaki gencecik yavrumuzun ölmesi fevkalede üzücü. Herkes ona bakarken kendi oğlunu, kardeşini düşünsün. Hepimizin yasta olduğunu ifade ettik. Konuşmayanların da gönüllerinin ağladığını hissediyorum. Dünkü cenaze töreni ve biraraya gelmeler bence çok önemli. Müşterek acıyı halkımız paylaştı. Türkiye’de bu acının üzerinden daha büyük acılar meydana getirmeye çalışanlar olabilir. Merhamet istismarcıları olabilir, siyasi rant devşirmek isteyenler olabilir.

*Gezi olaylarının başında masum bir olay gibi başlayan olayların sonradan sokak eylemlerine dönüştüğünü gördük. Bir hareket masum başlayabiliyor ama sonra yasa dışı örgütler giriyor ve çok büyük zarar meydana geliyor. Akşam saatlerinde kötü niyetliler ortaya çıktı. Bunlar Berkin’i unuttu. Berkin üzerinden yakma, yıkma olayına girdi. Berkin’in ölümü kadar acı. Bu vatan, millet düşmanları, sayıları az ama organize hareket ediyorlar, dün akşam saatlerinde İstanbul’da terör estirdiler.



*Ve bir gencimiz malını korumak isterken arada kaldı ve hayatını kaybetti. O genç de bizim değil mi? Berkin’i öldüren el, Berkin’e silah atan el ne kadar çirkinse bilerek ve isteyerek dün akşamki olayları meydana getirenleri ne kadar büyük bir kötülük yaptıklarının farkında değil mi? Tunceli’de görevini yaparken kalp krizinden şehit olan polisimiz Berkin kadar masum değil mi? AK Parti’nin 20 yerdeki il ve ilçe binaları taşlandı, tahrip edildi. Herkesin elini vicdanına koyup bu tahribatı lanetlemesi, ölen kardeşlerimizin yanında olması lazım. Güvenlik güçlerine yardımcı olalım. Bir cenaze üzerinden ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyelim.

*Benim Hocaefendi ile ilgili kanaatimi herkes biliyor. Bana bir daha yorum yaptırmayın. Cemaat içindeki bazı kişiler hükümeti düşürme operasyonunun oyuncağı olmuştur.Bunlar için hukuki girişimler başlatıldı.Biz masum insanlara bir şey demiyoruz. Hükümeti devirmek isteyenleri kastediyoruz. Sözümüz başta Hocaefendi olmak üzere o insanları kapsamıyor. Sözümüz hükümeti devirmek isteyen organizasyonla ilgilidir.





Haberin Devamı