Gazete Vatan Logo

‘Benden çabuk kurtulamazsınız!’

HDP kongresinde kalp krizi geçiren Kürkçü taburcu oldu

HDP kongresinde kalp krizi geçiren Kürkçü taburcu olurken “Tabiatın küçük cilvesine misliyle karşılık verdik” dedi. Kürkçü, geçmiş olsun telefonu açan Çiçek’e “Benden bu kadar çabuk kurtulmayacağınızı bilmeliydiniz” demiş

Eşbaşkan seçildiği HDP (Halkların Demokratik Partisi) kongresinde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Ertuğrul Kürkçü dün taburcu oldu. Kürkçü, hastaneden ayrılırken Eşbaşkan Sebahat Tuncel’le birlikte basın toplantısı düzenledi. Sağlığına kavuşmuş olarak yeni bir enerji ve güçle görevinin başına döndüğünü söyleyen Kürkçü, “Her şey yolunda gitti, tabiatın küçük cilvesine misliyle karşılık verip huzurunuzdayız, görevimizin başındayız” dedi. Hafta sonu yapılacak PM toplantısında yerel seçim politikalarını belirleyeceklerini belirten Kürkçü, HDP kongresinin umutlarının da ötesinde olduğunu vurguladı. Kürkçü, “Her zaman her şeyin çoğunu umut ediyoruz ama bu kadar iyi bir bileşimin, kıvamın, bu kadar kısa sürede yakalanabileceğini biz de öngörmüş değildik. Çok cesaret aldık bundan” dedi.

“MHP hariç hepsi...”

Kürkçü, doktorlardan siyaseti bırakması yönünde uyarı alıp almadığı sorusuna, “Siyaset ile sağlık arasında tıp bir ilişki kurmuyor, o yüzden böyle bir uyarı almadık” dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in telefonla aradığını söyleyen Kürkçü, “Benden bu kadar çabuk kurtulamayacaklarını bilmeleri gerektiğini söyledim, şakalaştık. Sağlık Bakanı, yardımcısını gönderdi. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök geldiler. Biraz önce Deniz Baykal aradı. MHP dışındaki bütün politik güçlerden iyileşmem konusunda temenni aldım. Bunun, siyasetin tabiatına uygun olduğunu düşünüyorum, Türkiye tablosu böyle zaten” dedi.

“Tren hızlandıkça”

Kürkçü, BDP’nin kendi bayrağı ile seçime girmediği her yerde HDP’nin başarısı için çalışacağını ve BDP ile dayanışmalarının tam ve mükemmel olduğunu söyledi. AKP milletvekili Yalçın Akdoğan’ın HDP ile ilgili sözlerine ilişkin olarak “Biz Başbakan gibi her yazarla atışmıyoruz, gereken zeminlerde bu yanıtlar verilir” diyen Kürkçü, CHP’den veya diğer partilerden HDP’ye katılım olup olmayacağı sorusuna “Bu, bizim yürümemize bağlı. Tren hızlandıkça binmek isteyen çok olur. Biz, herkese, bütün yurttaşlarımıza açığız. Kimsenin önceki partisi ya da kendi fikriyatına bakmıyoruz. Programımıza ‘evet’ diyen herkesle aynı katarda yolculuk yaparız” dedi.

Haberin Devamı