Gazete Vatan Logo

Bankadan para çeken uzman çavuşa pusu!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sivil kıyafetli olarak gittiği bankanın önünde başından silahla vurulan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya şehit oldu

Bankadan para çeken uzman çavuşa pusu!

PKK kalleş saldırılarına dün bir yenisini daha ekledi. Saat 11.30 sıralarında, Şemdinli’de Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir banka şubesi önünde bir uzman çavuş şehit edildi. Sivil kıyafetle çarşıya çıkan 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, bir teröristin açtığı ateşle başından vurularak ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından hemen bir araçla Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuş, yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari’ye sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” denildi. Saldırının ardından bölgede yoğun bir askeri hareketlilik başladı. İlçe merkezi ve çevresinde sürekli askeri helikopterler uçuş yaparken, özel hareket timleri ve askeri zırhlı araçları ise saldıranların kaçtıkları sanılan Beşevler ve Yayla mahallelerine yönlendirildi.

Haberin Devamı

Vurulduğunda babasıyla konuşuyordu

Şehit Sarpkaya’nın memleketi Bolu’daki baba ocağına ateş düştü. Baba Salim Sarpkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının meydana geldiği anda oğluyla telefonla konuştuğunu söyledi. Oğlunun kendisini arayarak çarşıya çıktığını belirttiğini aktaran acılı baba, “Oğluma neden çarşıya gittiğini sordum, o da ‘Dairenin işi vardı, postanede onu hallettik’ dedi. Bankamatikten para çekip döneceğini söyledi. O sırada oğluma birisi bir şey sordu. Benim duyduğum ‘Ben astsubayım’ dedi. Sonra bir silah sesi duydum ve ses kesildi” dedi.