Gazete Vatan Logo

‘Babam şiddet uyguluyordu bombayı internetten öğrendim’

Babası Özdemir Kurdaş’ın şirketine kurye kılığında gelerek hediye paketi görünümlü bomba bırakan oğul Alican Kurdaş tutuklandı. İfadesinde babasını, annesi ve kardeşine şiddet göstermekle suçladı, bomba yapmayı da internetten öğrendiğini söyledi

‘Babam şiddet uyguluyordu bombayı internetten öğrendim’

Maltepe Zümrütevler’de geçtiğimiz hafta Özdemir Kurdaş’a ait GSD isimli şirkete kurye kılığında gelen bir kişi hediye paketi görünümlü bomba bırakmış, paketi açan Kurdaş’ın kolu kopmuştu. Polis olayla ilgili işadamının oğlu Alican Kurdaş’ı olayın faili olarak gözaltına almıştı. Bir haftadır emniyette tutulan oğul Kurdaş dün adliyeye sevk edildi.

Bulaşık telinden bomba

Bir hafta süreyle emniyette gözaltında kalan Alican Kurdaş, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Ancak polis Kurdaş’ın asıl olarak bombayı nereden aldığı konusunda soruşturmayı derinleştirdi. Kurdaş ise ifadesinde polise bombayı nasıl yaptığını anlattı. Kurdaş, bombaykullandığı vücut geliştirme ilaçlarının içine katılan kimyasallardan yaptığını söylediği, bomba yapımını da internetten öğrendiğini anlattığı ileri sürüldü. Kurdaş’ın bombayı güçlendirmek için bulaşık teli de kullandığını söylediği öğrenildi. Bomba yapımında kullanmak üzere altı tane farklı kimyasalı belirli zamanlarda denediğini anlatan Kurdaş, babasına gönderdiği bombayı yaptıktan sonra deneme şansının olmadığı için yaralanmanın olmasından pişman olduğunu söyledi. Kurdaş’ın ifadesinde, “İstesem daha güçlüsünü de yapardım” dediği belirtildi. Bomba yapımından çok Kurdaş’ın bombayı harekete geçirecek mekanizmayı yapabilmesi polisin aklında şüpheler bıraktı. Araştırmaların bomba yapımı konusunda sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Beni herkesin içinde küçük düşürüyordu

Kurdaş’ın ifadesinde babasını ikaz etmek için bombayı bıraktığını belirterek, “Babam, annemle birlikte yaşadığı dönemde bize karşı psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyordu. Amerika’dan döndüğümde de yakın olmak için şirkete girdim. Ama benim başarılarımı fark etmiyordu. Beni herkesin içinde küçük görüyordu. Bizim farkımızda değildi. Baba şefkati nedir bilmeyiz. Bizimle ilgilenmezdi. Farkımıza varması için ailesi olduğunu görmesi için uyarmak amaçlı yaptım.Bir çığlık atma evresindeydim böyle bir şey yaptım” diye olayı itiraf etti. Kurdaş ifadesinin ardından “Tasarlayarak bombalama suretiyle yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Polis bomba yapımını öğreten siteleri araştırıyor

Kurdaş’ın yaptığı bombayı inceleyen emniyetteki bomba uzmanlarının ise şaşkınlığa düştükleri öğrenildi. Kullanılan kimyasalların etkileşimlerinin ancak bomba konusunda profesyonel kişiler tarafından yapılabileceğini belirten uzmanlar, ‘internetten öğrendim’ diyen Kurdaş’ın bu bilgileri hangi sitelerden nasıl öğrendiğinin peşine düştü.