Gazete Vatan Logo

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

28-29 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen ATA AÖF sınavının sonuçları merakla bekleniyor. Peki ATA AÖF sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? İşte ATA AÖF sınavıyla ilgili merak edilenler...

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

ATA AÖF final sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. ATA AÖF konusuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. ATA AÖF sınav sonuçlarının sınav tarihinden 20 gün sonra yani Şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. İşte ATA AÖF sınavıyla ilgili merak edilenler...

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

ATA AÖF Final Sorularına İtiraz Edilebilir mi?

ATA AÖF final sınavı sonrasında sınav soru kitapçıkları internet sitesi üzerinde yayınlandı ve öğrencilerin erişimine açık bir hale geldi. Resmi yetkililer tarafından yapılan bir açıklamada, 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi final sınavı kitapçıklarına ve cevap anahtarlarına öğrenci portalında yer almakta olan LMS ders takip sisteminden erişilebildiğini belirttiler. Kitapçık ve cevap anahtarına erişim sağlayan öğrenciler için sitemde itiraz işlemini gerçekleştirmelerini sağlayan bir seçenekte bulunmaktadır. Peki ATA AÖF dönem sonu yani final sorularına itiraz işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Haberin Devamı

ATA AÖF Final Sorularına İtiraz İşlemi

ATA AÖF resmi internet sitesine girdikten sonra soru itirazında bulunmak isteyen öğrenciler, ilk olarak ‘’ Soru İtirazı’’ butonunu tıklamalıdır. Ardından istenen bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Bilgilerin yazılmasından sonra soru itirazı yapılacak olan sınavın hangi ders olduğu, ve bu dersin hangi program içerisinde yer aldığı, sorunun hangi ders kitapçığına ait olduğu, ve itiraz edilecek olan sorunun kaçıncı soru olduğu da sistemde yer alan gerekli yerlere yazılmalıdır. Tüm bu işlemler sonrasında itirazı kaydet seçeneği tıklanır ve soru itiraz işlemi gerçekleştirilmiş olur. Soru itirazı yapıldıktan sonra itirazların değerlendirmesi yapılıp geri bildirim anlık olarak öğrenciye yapılacaktır.

ATA AÖF Bütünleme Sınav Tarihleri Ne Zaman?

ATA AÖF dönem sonu sınav sonuçları henüz belirsizliğini korurken Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesi üzerinden yetkili kişiler tarafından yapılacak olan bütünleme sınavlarına ilişkin olarak bir duyuru yayınlandı. Duyuruda, 2016 -2017 öğretim yılı güz döneminde yapılacak olan bütünleme sınavları için sınav merkezleri değişiklikleri işleminin 7 Şubata 2017 Salı günü saat 23:59’a kadar ATA AÖF internet sitesi olan http:/obs.atauni.edu.tr/ üzerinden öğrenci tarafından bizzat yapılmasının gerektiği belirtildi. Belirtilen tarihler içerisinde sınav merkezi tercih işlemini gerçekleştirmeyen öğrencilerin sınav merkezi tercihleri otomatik olarak sistem tarafından yapılacaktır ve sonrasında herhangi bir değişiklik işlemi yapılamayacaktır. ATA AÖF final sınavlarında başarılı olunamayan dersler için bütünleme sınavı yapılacak. ATA AÖF güz dönemi bütünleme sınav tarihleri, 4 Mart ve 5 Mart 2017 olarak belirlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Bütünleme sınavları sonrasında kayıt yenileme işlemleri yapılacak. Kayıt yenileme işlemleri, 13 Şubat ve 24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bahar dönemi kayıt işlemleri de 20 Şubat- 26 Şubat 2017 tarihlerinde yapılacak. Bahar dönemi mazeretli ders kayıtları da 27 ve 28 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı