Gazete Vatan Logo

Askeri sevkiyat hızla sürüyor

Suriye’ye müdahale tartışılırken TSK da önlem alıyor

Dün Suruçlular tankları endişeli ve meraklı gözlerle izledi. Lazkiye’nin karşısına ise askeri üs kuruluyor.

Suriye’ye olası müdahale tartışılırken bir yandan da sınıra askeri sevkiyat sürüyor. Dün Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde de zırhlı askeri araç ve personel sevkiyati yapıldı. Öğle saatlerinde tırlara yüklenen zırhlı araçlar ve mühimmat, geniş güvenlik önlemleri altında sınır hattındaki Mürşitpınar Köyü’ne gönderildi. Gönderilen zırhlı araçların sınır bölgesinde konuşlandırılacağı belirtildi.

Keldağı’na askeri üs

Yayladağı İlçesi’ne 2 gün boyunca konvoylarla getirilen askeri malzemeler, dünden itibaren Akdeniz ve Suriye’ye hakim Keldağı’nın zirvesine kurulmaya başlandı. Geçen yıl düşürülen Türk savaş uçağının enkazının bulunduğu, Suriye’nin El-Basit Burnu’na çok yakın olan askeri üste kalacak askerlerin barınacağı yerler de tamamlandı. 53 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırılarında kullanılan bombaların getirildiği Samandağ sahilinde de sahil güvenlik botları kuş uçurtmuyor. Suriye sınırına yakın bir bölgede bekleyen askeri botlar, deniz güvenliğini sağlıyor.

Namlular çevrildi

Kilis’te de güvenlik önlemleri artırılırken, füze rampaları, tank, zırhlı araçlar ve uçaksavar bataryaları sınır hattına konuşlandırıldı.Hudut karakollarında önlemlerin artırıldığı ve 24 saat kameralar ile izlenen sınır hattına konuşlandırılan tankların namlularının Suriye’ye çevrili olduğu görüldü.

Önceki gün de Nusaybin’de askeri hareketlilik gözlendi. Şırnak ve Hakkari’den gelen askeri personelin, kirpi olarak tabir edilen zırhlı araçlarla Suriye sınırına doğru gittikleri görüldü.

Haberin Devamı