Askeri Sevkiyat

Askeri Sevkiyat

Son dakika askeri sevkiyat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri sevkiyat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri sevkiyat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Sevkiyat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri sevkiyat gelişmeleri de dahil olmak üzere 559 askeri sevkiyat haberi bulunmuştur. Tüm askeri sevkiyat haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB: Son 1 haftada 35 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 35 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son 1 haftada icra edilen operasyonlarla, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 848'e, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 191'e ulaşmıştır" dedi.
20.07.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bedelli askerlik ücreti 122 bin lira oldu
MSB duyurdu! Bedelli askerlik ücreti 122 bin lira oldu Tahıl koridoru girişimden çekilen Rusya, koridorun işleyişini yürüten İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’nden de personelini geri çekti. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Rus personelin Merkez’den ayrıldığı bilgisini verdi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu bildirdi.
20.07.2023 Gündem
Paşinyan: Dağlık Karabağ’da gerilimin tırmanma ihtimali yüksek
Paşinyan: Dağlık Karabağ’da gerilimin tırmanma ihtimali yüksek Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile Dağlık Karabağ bölgesinde gerilimin artma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.
14.03.2023 Dünya
Rusya neden Ukrayna’ya saldırıyor, Ukrayna’yı neden işgal etmek istiyor? Rusya Ukrayna krizi neden çıktı?
Rusya neden Ukrayna’ya saldırıyor, Ukrayna’yı neden işgal etmek istiyor? Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Ukrayna-Rusya arasındaki kriz büyüyor. ABD'nin de dahil olmasıyla bölgeye birçok askeri yığınak yapıldı. Rusya, en güçlü ordular listesinde 2. sırada bulunurken Ukrayna ise 25. sırada yer alıyor. Moskova Yönetimi'nin Ukrayna'yı işgale karar verdiği, işgalin birkaç gün içinde başlayabileceği iddia edilirken Washington Yönetimi ve Birleşik Krallık'tan vatandaşlarına "Ukrayna'yı terk edin" çağrısı geldi. Peki, Rusya neden Ukrayna’ya saldırıyor, Ukrayna’yı neden işgal etmek istiyor? Rusya Ukrayna krizi neden çıktı?
26.02.2022 Dünya
ABD'den NATO'nun doğu kanadına askeri sevkiyat
ABD'den NATO'nun doğu kanadına askeri sevkiyat ABD, NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek amacıyla Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya'ya 800 asker, 32 adet Apache savaş helikopteri ile 8 adet F-35 uçağı gönderecek.
23.02.2022 Dünya
Rusya'dan kritik S-400 ve Türkiye açıklaması
Rusya'dan kritik S-400 ve Türkiye açıklaması Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov Yunan basınına verdiği röportajda, NATO ve ABD’nin Yunanistan'a yığınak yaptıklarını belirterek, Rusya olarak bundan endişe duyduklarını ifade etti. Peskov, Yunan gazetecinin Türkiye ve S-400 sorularına da yanıt verirken, ''Erdoğan, Putin'in değer verdiği bir insan.'' yorumunda bulundu.
11.12.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ın yaptığı nankörlüktür
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'ın yaptığı nankörlüktür Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Toplantı sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'ye yönelik sözleri üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyayı aldatabilirsiniz ama Türkiye'yi aldatamazsınız. Yunanistan dürüst davranmıyor. Elimizde belgeler var. 5 milyona yakın mülteciyi ev sahipliği yapan ülkeye, "Mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor" demek, nankörlüktür." ifadelerini kullandı. Ayrıca Erdoğan, ABD'nin Dedeağaç'a askeri sevkiyat yapmasıyla ilgili olarak, "Aslında Dedeağaç bir üs değil. Yunanistan'ın kendisi şu anda ABD'nin bir üssü noktasına gelmiştir. Şu anda Yunanistan'ın içerisindeki ABD üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim." dedi.
11.11.2021 Siyaset
Hatay-Suriye sınır hattına askeri sevkiyat
Hatay-Suriye sınır hattına askeri sevkiyat Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Hatay-Suriye sınır hattına askeri sevkiyat gerçekleştirildi.
4.02.2021 Gündem
Türkiye'den Ege'de 3 yeni NAVTEX kararı
Türkiye'den Ege'de 3 yeni NAVTEX kararı Türkiye Ege'deki Sakız, Sisam, Semadirek, Limni, Ahikerya, Batnoz adalarına askeri sevkiyat yapılmasına karşı 3 yeni NAVTEX yayınladı.
24.11.2020 Gündem
Suriye sınırına askeri sevkiyat
Suriye sınırına askeri sevkiyat Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Hatay- Suriye sınır hattına askeri sevkiyat gerçekleştirildi.
2.10.2020 Gündem
Sıcak görüntü! İşte Meis Adası'ndaki Yunan askerleri
Sıcak görüntü! İşte Meis Adası'ndaki Yunan askerleri Antalya'nın Kaş ilçesinden 2 kilometre uzaklıktaki Meis Adası'nda devriye gezen Yunan askerleri görüntülendi.
2.09.2020 Gündem
Türkiye'den 'Meis Adası' açıklaması: Kaybeden Yunanistan olur
Türkiye'den 'Meis Adası' açıklaması: Kaybeden Yunanistan olur Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'ın, Meis Adası'na askeri sevkiyat yapmasına yönelik, "Kıyılarımızın hemen karşısında böyle bir provokasyonun amacına ulaşmasına müsaade etmeyeceğimizi vurguluyoruz." ifadesini kullandı.
30.08.2020 Gündem
Dev sevkiyat! Sınır birliklerinde konuşlanacaklar
Dev sevkiyat! Sınır birliklerinde konuşlanacaklar Suriye sınırına obüs sevkıyatı devam ediyor. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde konvoyu karşılayan taksiciler, Türk bayrakları ile askerlere destek verdi.
28.02.2020 Gündem
Sınırda dikkat çeken hareketlilik! Askeri sevkiyat yapıldı!
Sınırda dikkat çeken hareketlilik! Askeri sevkiyat yapıldı! Türkiye'nin çeşitli illerinden Suriye sınırına sevk edilen askeri araç ve komando birliklerinden oluşan konvoy, Kilis'e ulaştı.
28.02.2020 Gündem
TSK'dan İdlib'e yoğun askeri sevkiyat!
TSK'dan İdlib'e yoğun askeri sevkiyat! Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin İdlib kentine sevkiyat gerçekleştirildi. İşte sıcak bölgeden kareler...
14.02.2020 Gündem
TSK’ya ait 200 askeri araç İdlib’e girdi
TSK’ya ait 200 askeri araç İdlib’e girdi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 200 askeri araçtan oluşan konvoy İdlib’e giriş yaptı.
9.02.2020 Gündem
İdlib'de çatışma! Şehitlerimiz var
İdlib'de çatışma! Şehitlerimiz var Milli Savunma Bakanlığı,İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı sonrası çıkan çatışmada 5 asker ile bir sivil şehit olurken 7 askerimizin de yaralandı.Saldırı sonrası uçaklar havalandı, obüsler ise belirlenen hedefleri vurdu. Sınırda hareketlilik yaşandı. Milli Savunma Bakanı Akar ile komutanlar sınıra gitti. 6 şehitten 5'inin kimliği belli oldu. Şehitlerin, Uzman Çavuş Onur Şükrü Özler, Uzman Çavuş Uğur Kurt, Uzman Çavuş Serkan Deprem,Uzman Çavuş Halil Demir, Uzman Onbaşı Gökhan Orhan olduğu açıklandı.
3.02.2020 Gündem
Diyarbakır'dan Suriye sınırına havan sevkiyatı
Diyarbakır'dan Suriye sınırına havan sevkiyatı Diyarbakır'dan Şanlıurfa'daki Suriye sınır hattındaki birliklere konuşlandırılmak üzere havan sevkiyatı yapıldı.
6.11.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Rasulayn'da MOBESE merkezi basıldı
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Rasulayn'da MOBESE merkezi basıldı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de, Fırat’ın doğusundaki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’na, ABD ile varılan uzlaşma çerçevesinde 5 gün ara vermesiyle birlikte, bölgede sessizlik hakim oldu. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar’ın karşısındaki Rasulayn ilçelerinde silah sesleri susarken, sınır hattında güvenlik güçlerinin teyakkuz hali ise sürüyor. Terör örgütü YPG/PKK'nın Rasulayn'da bulunan MOBESE merkezi, Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri tarafından basıldı. Görüntülerde, YPG'lilerin, merkezde bulunan ekipmanları da alarak kaçtıkları görüldü.
18.10.2019 Gündem
Komandolar Suriye sınırında!
Komandolar Suriye sınırında! Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen komando ve mayına dayanıklı zırhlı araçların bulunduğu 100 araçlık askeri konvoy, Kilis'e ulaştı. Konvoydaki birliklerin Suriye sınırına konuşlandırılacağı öğrenildi.
9.10.2019 Gündem
Suriye sınırına askeri sevkiyat!
Suriye sınırına askeri sevkiyat! Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere personel takviyesi yapıldı.
8.10.2019 Gündem
Ortak devriye öncesi sınıra askeri sevkiyat
Ortak devriye öncesi sınıra askeri sevkiyat Suriye’nin kuzeyine kurulacak güvenli bölgede yarın Türk ve ABD askerleri tarafından yapılacak ilk kara devriyesi öncesi, sınır hattına zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.
7.09.2019 Gündem
Hong Kong'da protestocuların liderlerine gözaltı
Hong Kong'da protestocuların liderlerine gözaltı Aylardır gösterilerle çalkalanan kentte, yarınki protesto eylemlerine de yasak getirildi. Çin, Hong Kong'a sınır kenti Şıncın'da yapılan 'isyanla mücadele' tatbikatının görüntülerini paylaşarak protestoculara gözdağı verdi.
30.08.2019 Dünya
Güvenli bölge için teknik çalışmalarda sona gelindi
Güvenli bölge için teknik çalışmalarda sona gelindi Suriye'nin kuzeyinde, ABD ile Türkiye'nin koordineli olarak tesis etmeyi planladığı güvenli bölge için geri sayım sürüyor. Saha analizlerinin ardından masada teknik açıdan da son aşamada olunan çalışmaların tamamlanmasıyla ABD ve Türkiye'nin birlikte yürüteceği Müşterek Harekat Merkezi, tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.
22.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Sevkiyat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri sevkiyat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.