Gazete Vatan Logo

Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Kabine’nin gündeminde dış siyaset, ekonomik gelişmeler, asgari ücret zammı, 3600 ek gösterge düzenleme yer aldı. Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararın alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız" açıklaması geldi. Peki, Asgari ücrete ek zam olacak mı? Temmuzda asgari ücret zammı var mı? Asgari ücret ne zaman zamlanacak? Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün kritik gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine’nin en önemli gündem başlıkları arasında 3600 ek gösterge düzenlemesi ve ekonomik gelişmeler yer aldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayındaki enflasyon artışıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında durumu gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz.Petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemde, dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi çalışmalarımızda sürecektir. Programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

 'ALIM GÜCÜNÜ KORUMAK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ'

Haberin Devamı

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabı üzerinden enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati "Ekonomi politikalarımızın esası; yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi sağlamak, yüksek katma değerli üretimi teşvik ederek ürettikçe büyümek ve büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtmaktır. Uyguladığımız politikalar ile artan enflasyon karşısında özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak toplumsal refahı artıracak, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun bilinci ile vatandaşlarımızın gelirlerini artırıcı tüm tedbirleri hayata geçireceğiz" mesajı paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de MKYK sonrası asgari ücret 2022 Temmuz zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.Ömer Çelik, "Asgari ücret ve dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir.AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz, genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı