Gazete Vatan Logo

8 Temmuz arefe günü bankalar açık mı, arifede bankalar çalışıyor mu? Bankalar kaça kadar açık 2022, tatil mi, yarım gün mü?

Arefe günü bankalar kapalı mı, bankalar arefe günü kaça kadar açık? Kurban Bayramı'na az bir süre kala EFT ve havale işlemleri olan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.  Kurban Bayramı'nın ilk günü 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor, dolayısıyla bayramda hafta sonu diye bankalar kapalı olacak. Bayram arefesi olan 8 Temmuz’da bankaların durumu sorgulanıyor. Peki, 8 Temmuz arefe günü bankalar tatil mi, yarım gün mü, kapalı mı? Bankalar arefe günü çalışıyor mu?

8 Temmuz arefe günü bankalar açık mı, arifede bankalar çalışıyor mu? Bankalar kaça kadar açık 2022, tatil mi, yarım gün mü?

Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık, Arefe günü bankalar açık mı? Bayramı'nın ilk günü 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Arefe gününe ise 1 gün kaldı. Tatil öncesi bankadaki işlemlerini halletmek isteyenler arama motorları üzerinden bankaların çalışma durumunu araştırıyor. Peki, 8 Temmuz bankalar arefe günü çalışıyor mu, kapalı mı yoksa yarım gün mü?

AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

Kurban Bayramı resmi tatildir, bayram boyunca bankalar hizmet vermeyecek. 8 Temmuz Cuma günü yani arefe günü ise bankalar öğlene kadar açık olacak.

Öğlen sonunda ise resmi tatil olduğu için kapalı olacak.

EFT HAVALE İŞLEMLERİ YAPIKABİLECEK Mİ?

Kurban Bayramı, resmi tatillerden olduğu için EFT işlemlerinde aktarım yapılamaz. Resmi tatilin bittiği ilk gün EFT işlemleri gerçekleştirilir.