Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama Ve HGS Sorgulama İle Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

Araç hasar sorgulama nasıl yapılır? Araç HGS sorgulamaişlemleri nelerdir? Araç trafik cezası ödeme ve sorgulama hizmetleri ücretli midir? Tüm sorularınızın detaylı yanıtlarıhaberimizde.

Araçlar hakkında bilgi almak isteyen kişiler, sunulan araç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak bu konudaki ihtiyaçlarını giderebilmektedir. Araç hasar sorgulama denildiğinde oldukça kapsamı bir şekilde hizmetler sunulduğu için kişilerin ilk olarak araçlar hakkında ne tür bir bilgiyi alacaklarını kesinleştirmesi gerekmektedir. Bunun ardından ise ilgili hizmete erişim sağlanarak işlemlerin yapılması yeterli olmaktadır. Araç hasar sorgulama denildiğinde, araç hasar sorgulama, araç değişen parça sorgulama, araç kasko ve diğer sigorta sorgulama, araç ruhsat bilgisi gibi farklı hizmetler bulunmaktadır.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

HGS SORGULAMA

Tüm belirtilen hizmetlerden yararlanarak araçlar hakkında bilgi alabilirsiniz bu bakımdan araç sorgulama hizmetlerini dilediğinizi gibi kullanabilir ve ihtiyacınız olduğunda istediğiniz hizmet zerinden bilgi sağlayabilirsiniz. Araç sorgulama konusunda en çok tercih edilen portal Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan hizmettir. İlgili hizmette özellikle araç hasra kaydı bilgisi sağlandığı için vatandaşlar tarafından tercih edilmektir. Fakat bu hizmet bilgisayarlar üzerinden değil, cep telefonları üzerinden sağlanmaktadır. Bu nedenle cep telefonunuz üzerinden araç plakasını yazarak 5664’e göndermeniz gerekmektedir. Böylece araç hasar sorgulama kapsamında araç hasar bilgisine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç sorgulama ile birlikte araç için verilen trafik cezası bilgilerine de ulaşılabilmektedir. Cezalar için de Emniyet Genel Müdürlüğü ve GİB üzerinden sunulan trafik ceza sorgulama ve trafik cezası ödeme hizmetinden yararlanmanız gerekmektedir. Araç için verilen tüm ödenmemiş trafik cezalarına sorgulama yaparak sizler de ulaşabilirsiniz bu bakımdan büyük bir kolaylık online olarak sizlere sunulmuş durumdadır. İstediğiniz hizmeti seçerek hizmet sayfası üzerindeki yönlendirmeler sayesinde işlemlerinizi yapabilirsiniz. Üstelik sadece bu kadar da değil, araçlar için kullanılan HGS gibi sistemler için dahi online işlem yapabilirsiniz. Bu sayede HGS bakiye sorgulama, HGS borç sorgulama ve HGS ceza sorgulama gibi işlemleri yapabilir ve aracın aldığı bu hizmet için de durumunu kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz

Haberin Devamı